17.6 C
Athens

Μπαλτάκος: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, δεν είμαι υπέρ του ιδιώνυμου

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος με δηλώσεις του σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε για την έδρα της εθνικής Ελλάδας κι όπως ανέφερε αυτή δεν πρόκειται να επιστρέψει σε γήπεδα της Αθήνας, παρόλο που όπως αποδείχθηκε τα επεισόδια δεν γίνεται να λείψουν ούτε σε παιχνίδια του Nations League όπως αυτό με το Κόσοβο την περασμένη Κυριακή.

Ο Μπαλτάκος ξεκαθάρισε επίσης ότι θα δοθεί ένα «γενναίο» πριμ από τα έσοδα της Ομοσπονδίας στους διεθνείς και υπογράμμισε πως δεν είναι υπέρ του ιδιώνυμου για τους οπαδούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis:

Για την επιτυχία της Εθνικής: «Είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων. Εϊναι όλοι ενωμένοι στα αποδυτήρια. Είναι μεγάλη επιτυχία και αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες. Έλεγαν για πριμ οι παίκτες και τους είπα ότι θα πάρουν ανάλογα με τα χρήματα που θα πάρει η ΕΠΟ. Δεν δεσμεύτηκα για το ύψος του. Θα δώσουμε ένα ποσοστό από αυτά που θα πάρουμε».

Για την έδρα της Εθνικής: «Η Εθνική μπορεί να παίξει όπου υπάρχουν γήπεδα που δέχεται η UEFA. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα! Εάν υπάρχουν οι συνθήκες, θα γίνει η γενική συνέλευση στην Ξάνθη».

Έχει ληφθεί ήδη η απόφαση να παίξει η ομάδα στον Βόλο. Αν δεν γίνει στο Βόλο, τότε θα γίνει κάπου αλλού αλλά σίγουρα όχι στην Αθήνα».

Για τα επεισόδια: «Είναι δύσκολο. Τα άτομα που έκαναν επεισόδια ήταν ελάχιστα. Δεν ξέρω πως έγινε».

Για το γεγονός ότι δυο παίκτες της Εθνικής είναι από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Με ενοχλεί πολύ. Βλέπουμε το περίεργο φαινόμενο Έλληνες να επιτυγχάνουν στο εξωτερικό και όχι στη χώρα μας. Δεν είναι μόνο ενοχλητικό αλλά και περίεργο. Πώς γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω».

Για το αν θα μπορούσε να υπάρξει κανόνας να χρησιμοποιούνται χ αριθμός Ελλήνων παικτών: «Αν υποθέσουμε ότι νομικά είναι κατοχυρωμένο, θα είναι μια λύση».

Για το ιδιώνυμο: «Στον Βόλο δεν έχουν εμπειρία οι αρχές. Τους αιφνιδίασε. Δεν είμαι υπέρ του ιδιωνύμου. Θα πρέπει να υπάρχει αναλογία πράξης και ποινής».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς