24.6 C
Athens

Η Αυστραλία στο Μουντιάλ, 5-4 το Περού στα πέναλτι! (vid)

Με ήρωα τον γκολκίπερ Ρέντμεϊν, οι Αυστραλοί απέκλεισαν το Περού και θα δώσουν το «παρών» σε πέμπτο σερί μουντιάλ!

Το προτελευταίο εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ το πήρε η Αυστραλία! Τα Καγκουρό επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι (0-0 στα 120′) του Περού στον τελικό του διηπειρωτικού μπαράζ και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο χειμωνιάτικο Μουντιάλ τον Νοέμβρη.

Μάλιστα, η Αυστραλία θα βρίσκεται στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Γαλλία, Δανία και Τυνησία. Διόλου εύκολο το έργο της αλλά αυτό δεν την απασχολεί καθόλου τη δεδομένη στιγμή που οι πανηγυρισμοί έχουν ξεκινήσει…

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

 

Για πέμπτη διαδοχική φορά και έκτη στην ιστορία τους οι Αυστραλοί θα δώσουν το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση και το οφείλουν στον Ρέντμεϊν που πήρε τη θέση του Ράιαν για τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο τερματοφύλακας της Σίδνεϊ απέκρουσε το πέναλτι του Βαλέρα (μπήκε στο ματς στο 116′) που ήταν το τελευταίο των Περουβιανών και έστειλε στον έβδομο ουρανό τα Καγκουρό που έχασαν το πρώτο πέναλτι με τον Μπόιλ αλλά για καλή τους τύχη λίγο αργότερα ο Αντβίνκουλα σημάδεψε το δοκάρι.

Οι υπόλοιποι ευστόχησαν μέχρι να αναλάβει δράση ο Ρέντμεϊν και να σφραγίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ μετά από 120′ πολύ κακού ποδοσφαίρου και μηδαμινών ευκαιριών για δύο ομάδες ιδιαίτερα φοβισμένες που μόνο μία μπόρεσε να πανηγυρίσει στο τέλος.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άρνολντ): Ράιαν (120+1′ Ρέντμεϊν), Ρόουλς, Ράιτ, Άτκινσον (91′ Καράσιτς), Μπέχιτς (120′ Γκούντγουιν), Μούι, Χρούστιτς, Μπόιλ, Ίρβιν, Λέκι (87′ Μακλάρεν), Ντιουκ (69′ Μαμπίλ)

ΠΕΡΟΥ (Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Κάγενς, Τράουκο, Τάπια, Καρίγιο (65′ Φλόρες), Γκονσάλες, Πένα (80′ Ακίνο), Κουέβα (116′ Βαλέρα), Λαπαντούλα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς