19.3 C
Athens

Εφές – Φενέρ 80-92: Την εκθρόνισε στο σπίτι της! (vid)

Η συγκλονιστική Φενέρμπαχτσε έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια, αποκαθηλώνοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο σπίτι τους!

Η Αναντολού Εφές ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και η Φενέρμπαχτσε έκανε μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα. Και τι με αυτό όμως;

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς (πήρε τον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος ως κόουτς) έκανε το μπρέικ στο Σινάν Ερντέμ με 92-80 για το 3-1 στη σειρά των τελικών απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι ανέβηκε στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος μετά από απουσία τεσσάρων ετών και έφτασε τους 10 τίτλους!

Αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία και για τον Σέρβο προπονητή ο οποίος παρότι κατέκτησε το πρωτάθλημα θα ετοιμάσει βαλίτσες, μιας και μοιάζει δεδομένη η συμφωνία της Φενέρμπαχτσε με τον Δημήτρη Ιτούδη που αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ.

Ο τέταρτος τελικός εξ αρχής έδειξε πως δεν θα έχει καμία σχέση με τον τρίτο εκεί όπου η Εφές έμοιαζε υπερηχητική. Τόσο ο Λάρκιν όσο και ο Μίτσιτς βρέθηκαν σε κακή μέρα και η περιφέρεια υστέρησε σε τρομακτικό βαθμό απέναντι σε μια Φενέρ που βρήκε λύσεις και έκανε double score από την πρώτη περίοδο (12-24).

Κάποια ξεσπάσματα με Σίνγκλετον και Ντάνστον επέτρεψαν στην Εφές να μείνει στο -6 πριν την ανάπαυλα ενώ μπόρεσε να μειώσει και στον πόντο (50-51). Μέχρι εκεί όμως.

Ο Μαχμούτογλου και ο Χαζέρ από την περιφέρεια έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα και μεγάλη διαφορά που σε συνδυασμό με το γκολ-φάουλ του Ντε Κολό έφεραν το 59-68. Η Εφές έμοιαζε άδεια και στην τέταρτη περίοδο παραδόθηκε άνευ όρων απέναντι στους εκπληκτικούς Γκούντουριτς και Μπούκερ για το τελικό 80-92.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-24, 35-41, 61-70, 80-92.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς