16.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με ανοιχτά μέτωπα και τους ίδιους υψηλούς στόχους

Ο Ολυμπιακός αρχίζει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, έχοντας τους γνωστούς υψηλούς στόχους και την επιθυμία να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική χρονιά

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν στις 17 Μαΐου και την Τρίτη (14/6) αρχίζει την προετοιμασία του για την επόμενη. Την αγωνιστική περίοδο 2022/23, χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό του.

Περιμένοντας τις άμεσες, πλέον, εξελίξεις στην υπόθεση ανανέωσης του σκόρερ Ελ Αραμπί, τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και στο πρώτο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να στηριχθεί στο υπάρχον ρόστερ (χωρίς, φυσικά, κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζονται όπως ο Φορτούνης και ο Βρουσάι), σε κάποιους δανεικούς που επιστρέφουν, αλλά και σε ορισμένους ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Β.

Η αποστολή για την πρώτη συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη δεν έχει ανακοινωθεί από το κλαμπ. Άλλωστε, είναι σαφές πως όσοι παίκτες βρεθούν από την πρώτη ημέρα στην προετοιμασία δεν είναι απαραίτητο ότι θα τη βγάλουν και ολόκληρη. Για ένα ακόμα καλοκαίρι, οι προσθαφαιρέσεις θα είναι πολλές. Μάλιστα, φέτος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το σχετικό ρεκόρ επί εποχής Μαρτίνς, σε επίπεδο μεταγραφών και αποχωρήσεων, καθώς το ρόστερ θα αλλάξει μορφή για την πέμπτη σεζόν του Πορτογάλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει κλείσει επτά φιλικούς αγώνες, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Έξι ματς θα διεξαχθούν στην Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο μετά το πρώτο στις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενώ ένα θα δοθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» λίγο πριν από την πρώτη αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Μάλιστα, τα έξι παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους θα γίνουν μέσα σε διάστημα εννέα ημερών. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το προηγούμενο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο κόουτς Μαρτίνς θέλει μαζεμένα παιχνίδια προπονητικού χαρακτήρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προφανώς, για να αποκτήσουν οι παίκτες του αγωνιστικό ρυθμό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο 52χρονος τεχνικός γνωρίζει πως πρέπει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό ενόψει της νέας σεζόν έπειτα από μία προβληματική αγωνιστική χρονιά, όπου κατακτήθηκε ο βασικός στόχος (το Πρωτάθλημα), αλλά η ομάδα δεν απέδωσε το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος της.

Από εδώ και πέρα, θα αρχίσει να σχηματίζεται το έμψυχο δυναμικό βάσει των απαιτήσεων του προπονητή και των αγωνιστικών αναγκών που έχει η ομάδα. Από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί καν η πρώτη συγκέντρωση (πόσο μάλλον η πρώτη προπόνηση), είναι ουτοπικό να αναφερθεί αν ο κόουτς έχει κάποια «φρέσκα» πράγματα στο μυαλό του προκειμένου να τα παρουσιάσει για την καινούργια ποδοσφαιρική περίοδο. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται νέες ιδέες πάνω στο χορτάρι, έχοντας να διαχειριστεί ταυτόχρονα και τον πρώτο στόχο της σεζόν, που είναι η επιστροφή στη φάση των ομίλων του Champions League. Και σε πρώτη φάση, προτεραιότητα έχουν οι διαδοχικές προκρίσεις και το αποτελεσματικό ποδόσφαιρο για να εισέλθει η νέα σεζόν σε μία φυσιολογική ροή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς