20.9 C
Athens

Η ιστορική Προοδευτική στη Super League 2 μετά από 15 χρόνια!

Μετά από μια περιπλάνηση 15 ετών στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, η Προοδευτική επέστρεψε στη β' κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με θριαμβευτικό τρόπο

Με την Παναχαϊκή και τον Αγροτικό Αστέρα να έχουν ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή τους στη Super League 2, το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Γ’ Εθνικής ήταν στραμμένο στο ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν τα άλλα δύο εισιτήρια για τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τα φαβορί ήταν αυτά που ανέβηκαν. Η Ηλιούπολη αναζητούσε… θαύμα αφού εκτός από τη νίκη της (κέρδισε με 4-2 τον ουραγό Ηρακλή Λάρισας) ήθελε και ήττα της Προοδευτικής.

Η ομάδα από τον Κορυδαλλό όμως δεν της έκανε το χατίρι: Μετά από πάρα πολλά χρόνια (μετά το 2007 συγκεκριμένα) η Προοδευτική θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία αφού επικράτησε με 2-1 της αδιάφορης Παναχαϊκής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το διαγώνιο σουτ του Αλεξίου στο 6′ και στο 30′ έκαναν το 2-0. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου απείλησε με τον Χαντί, μείωσε σε 2-1 και είχε και δοκάρι αλλά δεν πέτυχε κάτι περισσότερο, με την Προοδευτική να πανηγυρίζει μια ιστορική άνοδο μετά από χρόνια περιπλάνησης στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και αφήνοντας πλέον τα δύσκολα πίσω της.

Παράλληλα την άνοδο πέτυχε και ο Μακεδονικός μετά το 2-2 στην έδρα του ΠΑΟ Ρουφ.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Προοδευτική – Παναχαϊκή 2-1

ΠΑΟ Ρουφ – Μακεδονικός 2-2

Ηλιούπολη – Ηρακλής Λάρισας 5-2

Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Παναχαϊκή 15
  2. Προοδευτική 10
  3. Αγροτικός Αστέρας 10
  4. Μακεδονικός 9

————————————-

5. Ηλιούπολη 7

6. ΠΑΟ Ρουφ 7

7. Ηρακλής Λάρισας 1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς