17.2 C
Athens

Ο Καλογήρου αποσύρει το ν/σ για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σε Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

Αποσύρει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη διάταξη για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία τον ενημερώνει πως αποσύρει το νομοσχέδιο, προκειμένου να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η διάταξη του νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση, είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση από τους δικηγόρους της Αθήνας, οι οποίοι είχαν έρθει σε προσωπική κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή, από την ημέρα που ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου την πρόθεσή του να διασπάσει το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας σε τρία (Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής).

Μάλιστα, οι δικηγόροι πραγματοποίησαν δημοψήφισμα με το οποίο με συντριπτικό ποσοστό αντιτάχθηκαν στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου.

Το νομοσχέδιο το οποίο αποσύρεται και περιλαμβάνει τη διάταξη για την τριχοτόμηση, αφορά την κύρωση οδηγίας για την μείωση της ποινής κατηγορουμένων, των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς