18.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Επιστροφή στην… κανονικότητα από διαφορετικές αφετηρίες

Το #mexritelous του Ολυμπιακού έφερε τη νέα αρχή για το ελληνικό μπάσκετ, με την επίσημη... πρεμιέρα να διεξάγεται απόψε (21:00) στο «καυτό» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους τελικούς της Basket League

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξανά στους τελικούς τoυ ελληνικού πρωταθλήματος. Ένα σκηνικό που σίγουρα έλειψε από το κοινό των δύο ομάδων, αφού δεδομένα τα τελευταία χρόνια οι δύο «αιώνιοι» πάνε χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του δρόμου. Εκεί, τα πάντα αλλάζουν, οι δρόμοι χωρίζουν και ο πιο γρήγορος κόβει πρώτος το νήμα.

Φέτος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τη δική του ξεχωριστή αφετηρία που τον βρήκε μετά από τρία χρόνια απουσία ξανά στα παρκέ της Basket League. Ανανεωμένο, βελτιωμένο και αποφασισμένο να σηκώσει ό,τι κούπα υπάρχει. Στη Euroleague λίγο έλειψε να αγγίξει την υπέρβαση αλλά ο Μίτσιτς είχε αντίθετη άποψη κι έδωσε ξανά το «Άγιο Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην Εφές. Στην Ελλάδα, όμως, οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν να βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τον αντίπαλό τους, κάτι που βέβαια δεν παίζει από μόνο του μπάσκετ, ειδικά στους Τελικούς.

Στην αντίπερα όχθη, ο προβληματισμός σε όλα τα επίπεδα έχει «βυθίσει» τον Παναθηναϊκό στην εσωστρέφεια και σε μία σεζόν που πολλές αλλαγές τόσο σε διοικητικό όσο και αγωνιστικό κομμάτι. Οι Πράσινοι χρειάστηκαν 5 ματς για να αποκλείσουν τη μαχητική Λάρισα στην ημιτελική φάση και πάνε στο ΣΕΦ με την ταμπέλα του «αουτσάιντερ» αφού την τελευταία φορά που το επισκέφθηκαν επέστρεψαν σπίτι με 28 πόντους στο «κεφάλι»!

Οι αιώνιοι θα συναντηθούν για πρώτη φορά στους τελικούς μετά το… ένδοξο 2018, σε μια σειρά που το αίμα είχε τρέξει ποτάμι και που έγινε η απαρχή για όσα συνέβησαν μερικούς μήνες αργότερα, όταν οι Αγγελόπουλοι πήραν την ιστορική απόφαση αποχώρησης στο ημίχρονο της σφαγής του ΟΑΚΑ (13/2/2019).

Το #mexritelous έφερε τη νέα αρχή για το ελληνικό μπάσκετ, με την επίσημη… πρεμιέρα να διεξάγεται απόψε (21:00, ΕΡΤ3) στο «καυτό» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από τη μία η δίψα των Πειραιωτών να επιστρέψουν με νταμπλ έπειτα από 6 χρόνια στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ κι από την άλλη η ελπίδα του Παναθηναϊκού να πετύχει την απόλυτη ανατροπή στα προγνωστικά. Let the battle begin… 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς