17.8 C
Athens

Αναστασιάδης: Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα λόγω της αδυναμίας των άλλων

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης για τη φετινή εικόνα του πρωταθλήματος που βρήκε ξανά τον Ολυμπιακό πρωταθλητή με 19 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας τεχνικός, αφού ανέφερε ότι κάτι καλό αρχίζει να γίνεται στην εθνική με τον Πογιέτ, υπογράμμισε πως οι Πειραιώτες βρέθηκαν στην κορυφή της Super League κυρίως λόγω της αδυναμίας των άλλων και όχι της δικής του εξέλιξης, ενώ έκανε λόγο για «αλλαγή επιπέδου» στον ΠΑΟΚ με το χτίσιμο της Νέας Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Metropolis»:

Για τη Νέα Τούμπα: «Δόξα τω Θεώ, το περιμέναμε χρόνια. Είναι το σπίτι μας. Αν ανανεωθεί το σπίτι, είναι σαν να γίνεσαι νέος άνθρωπος. Αν ξεκινήσει το έργο, ο ΠΑΟΚ θα φτάσει σε άλλα επίπεδα, όπως έγινε με τον Ολυμπιακό και τώρα με την ΑΕΚ. Θα είναι διαφορετική να ξέρετε. Η περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα βοηθά να ξεχαστεί το παρελθόν, ανεβαίνουμε επίπεδο και ο κόσμος χαίρεται».

Για ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει να δούμε τι κινήσεις θα γίνουν στην ομάδα. Ευχόμαστε να είναι καλύτερη η ομάδα από τη χρονιά τη φετινή. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει τίτλο. Η δυναμικότητα της ομάδας αυτής είναι τέτοια που επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ζητάμε περισσότερα από ότι πήραμε φέτος».

Για αποχώρηση Πασχαλάκη: «Με εξέπληξε θετικά. Ήταν η καλύτερη του χρονιά στον ΠΑΟΚ. Βελτίωσε την πάσα του, βγήκε έξω και έπαιξε. Αν θα είναι απώλεια, θα φανεί από τον ποιον θα φέρει. Αν έρθει ένας καλύτερος, θα μετριαστεί. Απώλεια είναι όταν φεύγουν Ελληνόπουλα. Τρελαίνομαι. Θέλω να έχουμε ελληνόπουλα. Το όνειρο μου ήταν να κάνω μια ομάδα όπως εμείς».

Για το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός φέτος δεν ήταν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Ξεκίνησα να φτιάξει μια καλή ομάδα, μπόρεσε μέχρι τον Φεβρουάριο να πάρει διαφορά χάρη στην αδυναμία των άλλων. Εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Φέτος, θα είναι καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του πρώτα. Θα δούμε και πως θα πάνε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλά πράγματα για το πως θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Μακάρι αυτοί που θα έρθουν να είναι καλύτεροι από αυτούς που θα φύγουν. Περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις. Μπορεί να είναι ονόματα αλλά να ξέρετε ότι και ο Μαραντόνα πήγε στην Μπαρτσελόνα και έφυγε άρον άρον. Πρέπει να τους δούμε στο γήπεδο».

Για το αν θα βρεθεί στον πάγκο: «Μου λείπει. Έκανα την πορεία μου. Έρχονται νέα παιδιά, οι παράγοντες σκέφτονται αλλιώς. Αν κάποιος με εμπιστευτεί, εντάξει».

Για το αν θα ήθελε να γίνει τεχνικός διευθυντής: «Μόνο στον ΠΑΟΚ, δεν νομίζω κάπου αλλού. Αν μου ζητηθεί να δουλέψω για τον ΠΑΟΚ, δεν θα το συζητήσω. Εκτός προπονητικής μόνο στον ΠΑΟΚ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς