19 C
Athens

Τσιτσιπάς – Μάρεϊ 0-2: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο στη Στουτγκάρδη

Κακή ημέρα για το ελληνικό τένις: Μετά τον αποκλεισμό της Μαρίας Σάκκαρη στο Νότιγχαμ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός από την ημιτελική φάση του τουρνουά στη Στουτγκάρδη, με τον Άντι Μάρεϊ να είναι ανώτερος και να παίρνει δίκαια την πρόκριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών αλλά και των περιστάσεων κόντρα στον σαφώς πιο έμπειρο Άντι Μάρεϊ, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να επικρατήσει δίκαια με 2-0 σετ (6-7, 3-6) και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Open της Στουτγκάρδης σε επιφάνεια με γρασίδι.

Μόλις μία ώρα μετά τον αποκλεισμό της Μαρίας Σάκκαρη στο «Nottingham Open» και το ελληνικό τένις γνώρισε ένα ακόμη «χτύπημα» αυτή τη φορά στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν βρέθηκε σε καλή φόρμα και πλήρωσε ακριβά τα αβίαστα λάθη του κόντρα στον ανώτερο και πιο έτοιμο στο γρασίδι Άντι Μάρεϊ, ο οποίος το έκανε να μοιάζει εύκολο έπειτα από δύο ώρες αγώνα κάτω από τον μουντό καιρό της Στουτγκάρδης.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Εκεί ο Μάρεϊ ήταν πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή παίρνοντας στις λεπτομέρειες το προβάδισμα στο σκορ, που αποτέλεσε «οδηγό ψυχολογίας» για τον ίδιο στη συνέχεια.

Στο δεύτερο σετ ο πολύπειρος Βρετανός τενίστας απλοποίησε την κατάσταση και με ένα καθοριστικό μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου με το σκορ στο 2-1 υπέρ του έκρινε τα πάντα, πανηγυρίζοντας πανάξια το εισιτήριο για την τετράδα κι ενόψει του Wimbledon στο Λονδίνο.

ΤΑ ΣΕΤ: 6-7, 3-6.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς