14.4 C
Athens

«Οι δυνατότητες, ο τραυματισμός και ο… πατέρας»: Αυτά λένε οι Πορτογάλοι για τον Τομάς Εστέβες

Διαβάστε όσα λένε οι οπαδοί της Πόρτο για τον Τομάς Εστέβες, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό

Ο Τομάς Εστέβες εμφανίζεται αυτή τη στιγμή από την A Bola ως μια σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης που το 2019 ήταν βασικός δεξιός μπακ της ομάδας Νέων της Πόρτο που κατέκτησε το Youth League προορίζεται για δανεικός στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πέρα από τα όσα έχουν γραφτεί και γράφονται γι’ αυτόν από τους δημοσιογράφους, θεωρήσαμε ότι έχει αξία να μεταφέρουμε και την άποψη που έχει ο κόσμος γι’ αυτόν. Όπως θα διαβάσετε στα σχόλια που ακολουθούν (και που τα αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της A Bola), η πλειοψηφία των φίλων της Πόρτο αναγνωρίζει τις δυνατότητες του Εστέβες, ωστόσο σχεδόν άπαντες συμφωνούν πως πρέπει να ωριμάσει αγωνιστικά και ότι θα του έκανε καλό ένας δανεισμός στην Ελλάδα.

Η A Bola το έχει σίγουρο: «Σχεδόν κλεισμένος από Ολυμπιακό ο Εστέβες»

Κάποιοι άλλοι πάλι, εμπλέκουν στη μη εξέλιξή του τον τραυματισμό που πέρασε στον αστράγαλο, κάποιες απαιτήσεις του σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και τον… πατέρα του, ο οποίος πήρε τον αδερφό του από τις ακαδημίες της Πόρτο για να τον πάει σε άλλη ομάδα (με τη Σπόρτινγκ να θεωρείται ο επικρατέστερος προορισμός).

Διαβάστε αναλυτικά τα σχόλια των Πορτογάλων για τον Τομάς Εστέβες, στην είδηση πως πρόκειται να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού:

«Μια χαρά! Σε ένα – δυο χρόνια μπορεί να επιστρέψει για την πρώτη ομάδα»

«Αν είσαι ταπεινός, θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις όλες σου τις δυνατότητες, έτσι θα επιστρέψεις στην Πόρτο και θα διεκδικήσεις τη θέση του Ζοάο Μάριο»

«Ο Εστέβες έχει πολλές δυνατότητες, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του (σ.σ. στον αστράγαλο, από τα τέλη Αυγούστου του 2021 μέχρι της αρχές Γενάρη) φαίνεται πως καθυστέρησε την εξέλιξή του»

«Ο Κονσεϊσάο είχε προτείνει να φύγει δανεικός (σ.σ. στη Ρέντινγκ) προκειμένου να βελτιώσει την αμυντική του ικανότητα. Δυστυχώς δυο χρόνια μετά και τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν και γι’ αυτό έχασε τη θέση του στην ομάδα»

«Ο Τομάς Εστέβες είναι ένας καλός παίκτης αλλά πρέπει να ωριμάσει. Το ότι ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το Youth League το 2019 (σ.σ. η Πόρτο νίκησε 3-1 την Τσέλσι στον τελικό) δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να πάει κατευθείαν στην πρώτη ομάδα»

«Ειλικρινά, κατά τη γνώμη μου έχει θέση στο ρόστερ της Πόρτο. Δεν θα πω βασικός, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να προπονείται με την ομάδα. Αν πάει στην Ελλάδα είναι μια καλή προοπτική για να ωριμάσει, να παίξει καλά και να επιστρέψει. Θα ήθελα πολύ να τον δω στην πρώτη ομάδα»

«Πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους, ένας από τους πιο υποσχόμενους παίκτες. Αναρωτιέμαι μήπως πληρώνει το λάθος του πατέρα του που πήρε τον αδερφό του και τον πήγε σε άλλη ομάδα»

«Η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν πολύ δύσκολη, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις (ήθελε τα ίδια χρήματα με τον Φάμπιο Σίλβα), απαίτησε να είναι στέλεχος της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια ο αδερφός του έφυγε και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Είναι σαν τον Ίκαρο που ήθελε να πετάξει τόσο ψηλά ώστε έκαψε τα φτερά του»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς