15 C
Athens

Τα πώς και τα γιατί της (σύντομης) επανεμφάνισης του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για την... guest εμφάνιση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, καταγράφει τι μεσολάβησε στα σχεδόν δυόμισι χρόνια απουσίας του από τα γήπεδα και εξηγεί γιατί η απόπειρα επιστροφής ήρθε σε ματς κόντρα στη Λάρισα και όχι σε τελικό με τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανεμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε γήπεδο μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια. Η επιστροφή του, ωστόσο, δεν… εκτιμήθηκε όσο ο ίδιος θα ήθελε, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον «αποδοκίμασαν». Σίγουρα δεν ήταν «30-40 άτομα» όπως θέλησαν να περάσουν κάποιοι, ούτε ήταν τόσο ευγενικά αυτά που ακούστηκαν ώστε να χαρακτηρίζονται απλώς «αποδοκιμασίες».

Αν ήταν τόσο λίγοι σε ένα πλήθος περίπου 4.000 ανθρώπων, η παρουσία τους δεν θα γινόταν τόσο αισθητή ώστε να δυναμώσει η ένταση από τα ηχεία για να μην ακούγονται. Συν τοις άλλοις, θα ήταν πολύ εύκολη η «καταστολή» τους από τα άσβερκα παλικάρια που βρέθηκαν ακροβολισμένα σε διάφορα σημεία της εξέδρας και που σίγουρα δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο.

Το γεγονός είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε με δική του απόφαση από την έδρα της ομάδας του, μην μπορώντας να αντέξει ούτε ένα αγωνιστικό δεκάλεπτο όσα συνέβαιναν. Πρόωρα είχε φύγει και στην αμέσως προηγούμενη γηπεδική παρουσία του, αρχές Μαρτίου του 2020 στο ΣΕΦ (στο ημίχρονο του ντέρμπι που σηματοδότησε το πρόωρο τέλος εκείνης της σεζόν λόγω κορωνοϊού), όμως τότε ο ίδιος είχε δηλώσει πως του ζητήθηκε από την αστυνομία να φύγει προκειμένου να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί αδιαθεσίας.

Τότε βέβαια, η εμφάνιση του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ είχε ως αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσει και να αποσυντονίσει ενδεχομένως τους Ερυθρόλευκους. Από τη μια οι εμπρηστικές αναρτήσεις του στο Instagram και από την άλλη η εικόνα του με το μπλουζάκι που είχε τυπωμένη πάνω του μια από τις πιο σημαδιακές ημερομηνίες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (13/2), ήταν στοιχεία ενδεικτικά των προθέσεών του.

Γιαννακόπουλος

Στο διάστημα της γηπεδικής αποχής του Δ. Γιαννακόπουλου μεσολάβησαν κάμποσα γεγονότα. Η ομάδα του πήρε πρωτάθλημα στα χαρτιά δίχως τη διεξαγωγή πλέι οφ, ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, που μετατράπηκε σε «αποστασιοποίηση» στη συνέχεια, το καθεστώς Βασιλακόπουλου έπεσε, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις, πήρε το κύπελλο, πήγε φάιναλ φορ, κατέγραψε διαφορά – ρεκόρ σε αιώνιο ντέρμπι Euroleague και πλέον περιμένει πώς και πώς τους τελικούς.

Όλα αυτά την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μετατραπεί σε παρία της Ευρωλίγκας και μια ομάδα που χρειάστηκε πέντε αγώνες, μια «επίσκεψη» στα γραφεία της ΕΟΚ και κάμποσο… μπούλινγκ στο Game 5 (διαιτητικό και οπαδικό) προκειμένου να αποκλείσει τη Λάρισα. Το ότι οι Θεσσαλοί ήταν αξιοπρεπέστατοι και δεν άρχισαν να ψάχνουν δικαιολογίες για κλιματισμούς και να μιλούν για «ντροπές» (άλλο πάλι και τούτο, Ιωάννη), δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω δεν συνέβησαν κιόλας.

Η ενόχληση του Δ. Γιαννακόπουλου ήταν δικαιολογημένα μεγάλη χτες. Για κάποιον λόγο ήταν πεπεισμένος πως μετά το δευτεριάτικο ντου στην ΕΟΚ που σηματοδότησε και επίσημα την επανενεργοποίησή του (διότι ανεπίσημα δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την ομάδα του, μην τα ξαναλέμε), θεώρησε πως η ώρα για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ είχε φτάσει.

Παρότι το έκανε χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς καμία διάθεση πρόκλησης, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και ακόμη χειρότερο από εκείνο του ΣΕΦ. Όπως και να το κάνεις, είναι άλλο πράγμα να σε βρίζουν οι αντίπαλοι που τους έχεις προκαλέσει παντοιοτρόπως και άλλο να σε βρίζουν οι οπαδοί της δικής σου ομάδας.

Ενόψει και των τελικών με τον Ολυμπιακό, ίσως πίστεψε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί στο γήπεδο, στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης μπροστά στο… κακό που πλησιάζει. Δεν μπορεί να υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει ότι το ντου στην ΕΟΚ είχε ως αντικείμενο το πέμπτο ματς με τη Λάρισα. Άλλο πράγμα καίει τον Παναθηναϊκό, όμως όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα το αποφύγει.

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Ήλθε, αποδοκιμάστηκε και απήλθε ο Δ. Γιαννακόπουλος!

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι Πράσινοι αναγνωρίζουν χαμηλόφωνα πως θα πρόκειται για μια μικρή επιτυχία αν αποφύγουν ιστορικό διασυρμό σε κάποιον από τους τελικούς και πολύ μεγαλύτερη αν καταφέρουν να πάρουν έστω μια νίκη. Όλα αυτά πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η «απολύμανση» στα γραφεία της πολύπαθης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Γιατί η επανεμφάνιση Γιαννακόπουλου ήρθε χτες και όχι π.χ. στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό; Η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη. Το ολιγάριθμο κοινό που ήταν στο γήπεδο με τη Λάρισα είναι σαφώς πιο «μπασκετικό» και πιο κουλ από εκείνο που θα δώσει το «παρών» κόντρα στους Ερυθρόλευκους. Διότι σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ εμφανιζόταν σε κατάμεστο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 φέτος στην έδρα του αντιπάλου του…

Διαφωνώ με εκείνους που την «έπεσαν» σε Βόβορα και Παπαπέτρου (τον Ιωάννη, όχι τον ρέφερι που ήταν ο… κορυφαίος της αναμέτρησης, όπως πολλάκις επανέλαβε ο κύριος Χατζηγεωργίου από το μικρόφωνο της ΕΡΤ) για τις copy paste δηλώσεις τους. Αμφότεροι δίχως να ερωτηθούν ένιωσαν την αυθόρμητη ανάγκη να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Δ. Γιαννακόπουλο, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις ίδιες λέξεις – κλειδιά (μικρή μερίδα οπαδών, εσωστρέφεια κλπ). Στην τελική, αν δεν υποστηρίξουν αυτόν που τους πληρώνει, ποιον θα υποστηρίξουν; Για να μην τρελαθώ που έλεγε και ο Αντύπας.

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή βραδιά περιλάμβανε και κέρδη για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Επιτέλους κατάφερε να γνωρίσει από κοντά τον Άγγελο Παπανικολάου, τον άνθρωπο που δεν βρήκε ούτε την ψήφο του στις εκλογές της ΕΟΚ. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, πέρυσι τον Ιούνιο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ είχε δηλώσει πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον Παπανικολάου, ασχέτως αν έκανε αγώνα – δημόσιο και ιδιωτικό – για να τον στηρίξει.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος Άγγελος Παπανικολάου Παναθηναϊκός Λάρισα

Τελικά, ο Δ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε κακήν κακώς από το ΟΑΚΑ και ο κύριος Παπανικολάου έμεινε μόνος του στα επίσημα, δίχως να ασχολείται κανείς μαζί του. Ακριβώς όπως συνέβη και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που γκρέμισε τον «φάρο». Το γεγονός πως υπάρχουν ένα σωρό μπασκετικές προσωπικότητες στην Ελλάδα και παρ’ όλα αυτά ο «φάρος» προτίμησε κάποιον «αλεξιπτωτιστή», μαρτυρά τι είχαν στο μυαλό τους για τη συνέχεια οι άνθρωποι που διέλυσαν πρωταθλήματα και εθνική ομάδα…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μεντιλίμπαρ: Θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στον τελικό, είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας

Ο αρχιτέκτοντας της μεγαλειώδους επιτυχίας του Ολυμπιακού απένειμε τα εύσημα στον Τζολάκη και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, χάντμπολ: Η Ευρώπη υποκλίνεται στην απίθανη σεζόν του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου!

Το Athlosnews παρουσιάζει αναλυτικά τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού σε μια απίθανη σεζόν

Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, μου έχει κάνει εντύπωση πως στον Μεντιλίμπαρ αρέσουν τα δύσκολα

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αποκάλυψε όσα τον έκαναν να πιστέψει στον Μεντιλίμπαρ