24 C
Athens

Εθνική: Με το βλέμμα στη… League B του Nations League στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό

Στη σημερινή αναμέτρηση στο κατάμεστο, όπως αναμένεται, Πανθεσσαλικό, οι διεθνείς μας θέλουν να φτάσουν στο «3Χ3» απέναντι στην φιλότιμη αλλά «άγνωστη» ποδοσφαιρικά Κύπρο από τότε που την ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου

Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (21:45) την Κύπρο στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του ομίλου της στη League C του Nations League επιδιώκοντας να κάνει τα απολύτως αυτονόητα προκειμένου να πάρει ισχυρότατο προβάδισμα για την πρωτιά και κατά συνέπεια την άνοδο στη Β’ κατηγορία της διοργάνωσης της UEFA.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ άφησε θετικές εντυπώσεις στα πρώτα δύο ματς της νέας εποχής του απέναντι σε Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο ξεκινώντας με ελπιδοφόρα μηνύματα το ταξίδι της προς τα τελικά του Euro 2024.

Στη σημερινή αναμέτρηση στο κατάμεστο, όπως αναμένεται, Πανθεσσαλικό, οι διεθνείς μας θέλουν να φτάσουν στο «3Χ3» απέναντι στην φιλότιμη αλλά «άγνωστη» ποδοσφαιρικά Κύπρο από τότε που την ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου.

Η Εθνική είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης, μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου 2018, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι τελευταία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Εθνική ξεκίνησε όμιλο διοργάνωσης με τρεις νίκες, όπως βέβαια θέλει να κάνει και τώρα.

Ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Το φθινόπωρο του 2016 ξεκινούσε με νίκες επί Γιβραλτάρ 4-1 εκτός, Κύπρου 2-0 εντός και Εσθονίας 2-0 εκτός. Τώρα το εμπόδιό είναι η Κύπρος, που έχει μόλις ένα βαθμό από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της απέναντι σε Κόσοβο και Βόρεια Ιρλανδία.

Στο καθαρά αγωνιστικό πλάνο μία πιθανή «γαλανόλευκη» ενδεκάδα αποτελείται από τους:

Βλαχοδήμο κάτω από την εστία, με την τετράδα Τσιμίκα, Χατζηδιάκου, Μαυροπάνου και Μπάλντοκ να μην αλλάζει στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Σιώπης δίπλα στον Μάνταλο στα χαφ, με τον Μπακασέτα σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Λημνιό – Μασούρα και Γιακουμάκη στην τριάδα μπροστά.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Ταμάς Μπόγκναρ. Ο 43χρονος Ούγγρος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπαλάζ Μπουζάς και Πέτερ Κόμπορ, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μπαλάζ Μπέρκε.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς