21.7 C
Athens

Πογέτ: Αύριο δεν υπάρχει αδερφική σχέση, μόνο νίκη

Μπροστά στο κοινό της θα παίξει για πρώτη φορά στο φετινό Nations League η Εθνική ομάδα, με τον Γκουστάβο Πογέτ να ανυπομονεί για την εντός έδρας εμφάνιση των παικτών του στο ματς της Πέμπτης στον Βόλο με αντίπαλο την Κύπρο (9/6, 21:45).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναζητήσει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλό του και ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπενθύμισε πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα κάνουν… διάλειμμα προκειμένου η Εθνική να φτάσει στο 3 στα 3.

«Έχουμε παρακολουθήσει τον αντίπαλο. Είναι ένα κρίσιμο ματς για την Κύπρο, ίσως και το πιο σημαντικό. Αύριο όμως δεν υπάρχει αδελφική σχέση. Υπάρχει μόνο η νίκη», τόνισε ο Πογέτ και πρόσθεσε:

«Ήταν καιρός να παίξουμε στη χώρα μας. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δώσει τέσσερα εκτός έδρας ματς. Ανυπομονώ να παίξουμε εδώ. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Όταν όμως ζητάς πράγματα πρέπει να δώσεις και κάτι. Έπρεπε να χτίσουμε τη σχέση με τους φιλάθλους. Ήρθαν οι νίκες και είδαμε πόσο καλά ανταποκρίθηκε ο κόσμος.

Θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι να οι παίκτες στη σωστή θέση. Η στρατηγική θα παραμείνει ίδια, όπως παραμένει ίδια και η διάθεσή μας για νίκη».

Για το αν μπορεί η Εθνική να γίνει ανταγωνιστική, ο Πογέτ δήλωσε: «Η ομάδα έχει παιδιά που έχουν διάθεση και θέλουν να είναι με την Εθνική. Η όρεξη ανοίγει με τις νίκες. Είναι πολύ καλό ότι αγαπιέται η ομάδα όσο κερδίζει. Προσπαθούμε πάντα να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε.

Οι κορυφαίες Εθνικές έχουν ποδοσφαιριστές με πάνω από 100 συμμετοχές. Αυτό γίνεται όταν συμμετέχεις και σε μια τελική φάση. Εμείς δεν τα έχουμε καταφέρει. Ελπίζουμε να βρεθούμε σε μια τέτοια θέση κάτι που θα δώσει εμπειρία στην ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς