21.1 C
Athens

«Νότιγχαμ και Νιούκαστλ θέλουν το παιδί-θαύμα της Ζάλτσμπουργκ, Νοά Οκαφόρ»

Αν και κάποιοι ενδεχομένως να μην έχουν ξανακούσει το όνομά του, ο Νοά Οκαφόρ είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα ανερχόμενων φορ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο 22χρονος επιθετικός που έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ζάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2020, πριν σπάσει το ρεκόρ ο Μπρένταν Άαρονσον λίγους μήνες αργότερα, έκανε θραύση φέτος παρά τον σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής του.

Ο διεθνής Ελβετός αγωνίστηκε τη σεζόν που πέρασε 1.607 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας 14 γκολ και 10 ασίστ με τη φανέλα της Ρεντ Μπουλ. Τρία από αυτά το γκολ προήλθαν στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός αυτό μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τους συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Το όνομά του ακούστηκε δυνατά για τη Νιούκαστλ μέσα στον περασμένο χειμώνα και τώρα προστέθηκε αυτό της Νότιγχαμ Φόρεστ στους θαυμαστές του. Μάλιστα, σελίδες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτηρίζουν ως «σοβαρό» το ενδιαφέρον των Tricky Trees, τονίζοντας ότι μια τέτοια μεταγραφή θα έδινε το στίγμα μιας δυναμικής επιστροφής στην Premier League.

Για την ιστορία, ο Οκαφόρ αποκτήθηκε με 11,2 εκ. ευρώ από τη Βασιλεία και αυτή τη στιγμή κοστολογείται από το transfermarkt στα 18. Που σημαίνει ότι οι Αυστριακοί… μάστορες του μεταγραφικού παζαριού δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν με λιγότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Και αν νομίζετε ότι μονάχα στην Αγγλία τον παρακολουθούν, καλύτερα να αναθεωρήσετε. Η Ίντερ, η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη και η Λεβερκούζεν είναι κάποια από τα πιο φανταχτερά ονόματα ομάδων που έχουν γραφτεί, ενώ από τον χορό των θαυμαστών δεν θα μπορούσε να λείπει και το… αδελφό σωματείο της Λειψίας, η οποία ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθεί να κρατά χαμηλό προφίλ, ώστε να μην προκαλεί περαιτέρω υποψίες για την πανθομολογούμενη σχέση της με τη Ζάλτσμπουργκ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς