25.3 C
Athens

Με πατερίτσες στη Μαγιόρκα ο Ναδάλ – Το χρόνιο πρόβλημα του… superman Ισπανού

Κατευθείαν από το Παρίσι, με το 22ο Grand Slam της συλλογής του στη βαλίτσα του, ο Ράφα Ναδάλ προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη την Τρίτη προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία στο πόδι, σε ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί χρόνια, απειλώντας ακόμα και την καριέρα του.

Από το 2005, τη χρονιά που κατέκτησε του πρώτο του μεγάλο τουρνουά στο Παρίσι, ο Ισπανός υποφέρει από μία ασθένεια, γνωστή ως το σύνδρομο Müller-Weiss.

Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί παραμόρφωση του σκαφοειδούς οστού, συνοδεύεται από έντονο πόνο και, στην περίπτωση των ελίτ αθλητών, επιδεινώνεται από την έντονη σωματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια του πρωταθλητισμού, η οποία καθυστερεί την ωρίμανση των οστών.

Ο Ναδάλ έχει κατά διαστήματα συμβουλευθεί κορυφαίους ορθοπεδικούς για το πρόβλημά του και η μοναδική σίγουρη λύση για να ξεφορτωθεί το χρόνιο πρόβλημά του μοιάζει η χειρουργική επέμβαση, κάτι όμως που ίσως αναγκάσει τον Ισπανό να κρεμάσει τη ρακέτα του.

Προς το παρόν, ο Ναδάλ δε φαίνεται διατεθειμένος να πάρει τέτοιο ρίσκο και αποφάσισε ότι είναι καιρός να δώσει στην επιστήμη μια τελευταία ευκαιρία, με τη μορφή μιας νέας θεραπείας, που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες στην προβληματική περιοχή.

Ο Ισπανός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, όπου ξεκίνησε ήδη τη θεραπεία, με την ελπίδα να αποφύγει τις αναισθητικές ενέσεις που αναγκάστηκε να κάνει πριν από κάθε παιχνίδι στο Ρολάν Γκαρός. Εμφανίστηκε μάλιστα στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα με πατερίτσες, χωρίς πάντως να αρνηθεί να υπογράψει αυτόγραφα στους θαυμαστές του.

Η κατάσταση της υγείας του προκαλεί έντονη αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του στο Wimbledon, αν όμως τα καταφέρει, δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Ναδάλ ξεπερνά τα όριά του και αγωνίζεται πέρα από αυτά. Και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς