20.6 C
Athens

Ανέβηκε στην πρώτη θέση η Ιταλία, ο Κέιν στέρησε το τρίποντο στη Γερμανία

Ένα πέναλτι του Κέιν στο 88' στέρησε από τη Γερμανία τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Αγγλία, ενώ ο φορ της Τότεναμ ξεπέρασε σε γκολ τον Μπόμπι Τσάρλτον με τη φανέλα της εθνικής - Εύκολα η Ιταλία που ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου

Με τον Χάρι Κέιν να φτάνει τα 50 γκολ με την εθνική και να προσπερνά τον Μπόμπι Τσάρλτον, η Αγγλία έμεινε όρθια στο Μόναχο απέναντι στη Γερμανία (1-1) και πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Nations League.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 50′ με το υπέροχο πλασέ του Χόφμαν αλλά στη συνέχεια η Αγγλία κέρδισε μέτρα και ξεκίνησε να απειλεί. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ δεν πέτυχε το δεύτερο γκολ, ο Κέιν προειδοποίησε και ανάγκασε τον Νόιερ σε μεγάλη επέμβαση. Ο Γερμανός όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Άγγλο φορ στο 88′ όταν με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι η Αγγλία διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μπάλα στα πόδια του Κέιν προήλθε από κακή απομάκρυνση των Γερμανών και ο Σλότερμπεκ τον έριξε κάτω με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι.

Η Ιταλία έσπασε το ρόδι απέναντι στην Ουγγαρία (2-1) σε μια αναμέτρηση με εκατέρωθεν ευκαιρίες και με τη Σκουάντρα Ατζούρα να προηγείται με 2-0 στο πρώτο μέρος χάρη στη βολίδα του Μπαρέλα στο 30′ και το εκπληκτικό γκολ του Πελεγκρίνι στο 45′. Οι Ούγγροι μείωσαν με αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 61′ αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερα, με τους Ιταλούς να ανεβαίνουν στην κορυφή του ομίλου.

Η Βοσνία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη 2η αγωνιστική επικρατώντας με 1-0 της Ρουμανίας. Ο Πρέβλιακ που είχε σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο Ελσίνκι στη Φινλανδία, έβαλε το χρυσό γκολ στο 68′ στη Ζένιτσα (μπήκε ως αλλαγή στο πρώτο μέρος) και στη μόλις μία τελική της Βοσνίας στο στόχο στο δεύτερο μέρος.

Με αρκετές αλλαγές και δίχως να συναντήσει αντίσταση, η Τουρκία διέσυρε με 6 γκολ τη Λιθουανία στο Βίλνιους (0-6), ενώ το Λουξεμβούργο πέρασε από τα Νησιά Φερόε (0-1) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του συνήθους υπόπτου, Ροντρίγκες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (7/6) – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία – Αγγλία 1-1  (50′ Χόφμαν / 88′ πεν. Κέιν)

Ιταλία – Ουγγαρία 2-1 (30′ Μπαρέλα, 45′ Πελεγκρίνι / 61′ αυτ. Μαντσίνι)

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Φινλανδία – Μαυροβούνιο 2-0  (31′, 38′ Πογιανπάλο)

Βοσνία – Ρουμανία 1-0 (68′ Πρέβλιακ)

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιθουανία – Τουρκία 0-6 (2′, 14′ Σινίκ, 56′ πεν., 81′ Ντουρσούν, 89′ Ακγκάν, 90+1′ Ντερβίσογλου)

Νησιά Φερόε – Λουξεμβούργο 0-1 (74′ πεν. Ροντρίγκες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς