23.2 C
Athens

Ξέσπασμα Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω αν θα κατέβουμε στα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος!»

Ο Σέρβος προπονητής άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό, μετά τα χθεσινά συμβάντα, η ομάδα του να μην κατέβει καθόλου στα επερχόμενα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος, όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τα ημιτελικά

Ο Ερυθρός Αστέρας σήκωσε για δεύτερη σερί χρονιά την κούπα στην Αδριατική Λίγκα σε μία επεισοδιακή σειρά τελικών κόντρα στην Παρτιζάν, που στιγματίστηκε από υψηλής έντασης επεισόδια και στα δύο γήπεδα με αποτέλεσμα ο κρίσιμος και τελευταίος χθεσινός τελικός να διεξαχθεί για κάτι παραπάνω από 15 λεπτά πίσω από κλειστές πόρτες.

Οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου, ωστόσο, ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και κέρδισαν δίκαια τον τίτλο, κάτι που φαίνεται να μην άρεσε καθόλου στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έριξε τις ευθύνες στη διοίκηση της Λίγκας για τις κάκιστες συνθήκες των αγώνων, αφού όπως τόνισε «όλα όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ».

Επιπλέον ο Σέρβος προπονητής άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό, μετά τα χθεσινά συμβάντα, η ομάδα του να μην κατέβει καθόλου στα επερχόμενα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος, όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τα ημιτελικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Να μιλήσουμε για μπάσκετ; Να μιλήσουμε για τις συνθήκες” δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, για να προσθέσει στην συνέχεια: “Αν νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσουμε για μπάσκετ, ας το κάνουμε. Πώς νομίζετε ότι αισθάνονται οι παίκτες, οι οποίοι χρειάστηκε να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι; Όπως και ένα παιχνίδι σαν αυτό που έγινε πριν από τρεις ημέρες. Ως άνθρωπος του αθλητισμού θα δώσω συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα που κατέκτησε τον τίτλο, αλλά όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ», ανέφερε αρχικά ο «Ζοτς».

Ακολούθως ο έμπειρος τεχνικός απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε ότι δεν ξέρει αν η Παρτίζαν θα αγωνιστεί στα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος: «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα συναντηθούμε με τους παίκτες και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Κλείνοντας, ο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι πρέπει να μπουν ξεκάθαροι κανόνες στην Αδριατική Λίγκα: «Οι κανονισμοί πρέπει να είναι ξεκάθαροι, ώστε να αφήσουν τους παίκτες να παίξουν και τους διαιτητές να διευθύνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Θα το επαναλάβω: Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να ηρεμήσω τα πνεύματα, πάντα έτσι έκανα.

Νομίζω ότι αυτή η σειρά των τελικών έδειξε ότι η Αδριατική Λίγκα πρέπει να κάνει κάτι. Όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος πρέπει να καθίσουν και να βάλουν ξεκάθαρους κανονισμούς. Στο πρώτο μπουκάλι νερό, στο πρώτο νόμισμα που πέφτει στο παρκέ θα πρέπει να δοθεί προειδοποίηση και την δεύτερη φορά που θα γίνει αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί το γήπεδο. Εγώ άσκησα κριτική στην συμπεριφορά των οπαδών της Παρτιζάν, δεν είδα να γίνεται το ίδιο και από την άλλη πλευρά».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς