21.7 C
Athens

Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν 80-77: Πρωταθλητές για 6η φορά στην ABA Liga οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου!

Μετά από ένα ατέλειωτο θρίλερ, ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε την Παρτιζάν στον 5ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας, αφήνοντας την ομάδα του Ομπράντοβιτς εκτός Euroleague

Δικός του ο τίτλος ξανά! Ο Ερυθρός Αστέρας υπέταξε στο Game 5 των τελικών της ΑBA Liga την Παρτιζάν με 80-77 και πανηγύρισε τον 6ο του τίτλο διευρύνοντας κι άλλο την κυριαρχία του απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την οποία έπιασε στους τίτλους στην Αδριατική (6 στο σύνολο) ενώ παράλληλα άρπαξε και το εισιτήριο για τη EuroLeague της σεζόν 2022/2023.

Τεράστια αποτυχία για την Παρτιζάν που μετά το EuroCup με αυτό το μπάτζετ απέτυχε και στην Αδριατική και ελπίζει μόνο σε αποκλεισμό των ρώσικων ομάδων και wild card για να βρεθεί στην επόμενη EuroLeague. Ο Πάντερ με 27 πόντους (5/11 τρίποντα) ήταν ο κορυφαίος για τους Ασπρόμαυρους που είδαν τον Λεσόρ να μαζεύει 13 ριμπάουντ και τον Αβράμοβιτς να πετυχαίνει 12 μόλις πόντους με 4 ασίστ για 3 λάθη.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νευρικά τον επεισοδιακό αγώνα που διήρκησε… τριάμισι ώρες λόγω των διακοπών και της εκκένωσης του γηπέδου έπειτα από διαταγή των διαιτητών. Σταδιακά όμως βρήκαν τα πατήματά τους και κυριάρχησαν απόλυτα με την εμπειρία τους. Κορυφαίος ο Νταβίντοβατς με 15 πόντους, εξαιρετικός ο Γουόλτερς με 12 πόντους και 7 ασίστ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Παρτιζάν ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος κυρίως γιατί πέτυχε έναν τρομακτικά άστοχο (από την περιφέρεια) Ερυθρό Αστέρα (είχε 1/13 σε 20′). Ο Πάντερ έγινε από νωρίς διψήφιος με εξαιρετικά ποσοστά παρότι η ομάδα του έκανε 14 λάθη στο πρώτο μέρος: Όσα είχαν και οι νευρικοί Ερυθρόλευκοι που δεν έβρισκαν στόχο σε ελεύθερα σουτ.

Τα ευτράπελα ξεκίνησαν πριν ξεκινήσει το τρίτο δεκάλεπτο. Οι διαιτητές διέταξαν να αδειάσουν οι πρώτες σειρές όπως και έγινε με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Ωστόσο με το που παίχτηκαν περίπου τέσσερα λεπτά αγώνα, η αναμέτρηση διακόπηκε εκ νέου λόγω ρίψης αντικειμένων στους διαιτητές που έφυγαν για τη φυσούνα και ακολούθως και οι ομάδες.

Η διαιτητική τριάδα δεν άφησε περιθώριο στους Ερυθρόλευκους και διέταξε την άμεση εκκένωση όλου του γηπέδου για να συνεχιστεί το ματς. Μετά από αρκετή ώρα οι ομάδες επέστρεψαν και μπήκαν στο παρκέ, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανεβάζει στροφές και να προσπερνά έχοντας βρει πια τον ρυθμό του από τα 6,75μ.

Τρία μεγάλα σουτ του Μάρκοβιτς και κυρίως του Κάλινιτς και του Γουόλτερς έφεραν το 78-75. Ο Αβράμοβιτς έβαλε 1/2 βολές για το 78-76 και ο Νταβίντοβατς με 2/2 έκανε το 80-76 ουσιαστικά για να σφραγίσει την κατάκτηση του τίτλου στα 12″ πριν από το τέλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 33-37, 59-58, 80-77.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς