21.2 C
Athens

Κροατία – Γαλλία 1-1: Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, πρώτος βαθμός για τις δύο ομάδες

Ούτε τώρα νίκη η Γαλλία! Παρά τη συντριπτική – υπέρ της – παράδοση, η ομάδα του Ντισιέ Ντεσάν έμεινε στο 1-1 με την Κροατία στο Σπλιτ, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό Nations League αφού είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα.

Οι Κροάτες ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί αν ο Μπούντιμιρ έδινε παράλληλα την πάσα στον Μάγιερ αντί να εκτελέσει στην κλειστή γωνία του Μενιάν (έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς με τους Γάλλους).

Οι πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν τους Γάλλους να βρουν ρυθμό όμως βρήκαν το γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Μπεν Γεντέρ με κάθετη έβγαλε τον Ραμπιό τετ α τετ και ο Λιβάκοβιτς νικήθηκε για το 0-1. Οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς πήραν την μπάλα και κέρδισαν μέτρα για να βρουν την ισοφάριση με πέναλτι στο 81′.

Ο Κλος που μόλις είχε μπει στο ματς έριξε κάτω τον Κράμαριτς και ο φορ των Κροατών εκτέλεσε εύστοχα τον Μενιάν για το τελικό 1-1.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Έρλιτς, Βίντα, Μπάρισιτς, Μόντριτς (79′ Σούτσιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79′ Βλάσιτς), Μάγιερ (63′ Πάσαλιτς), Μπρέκαλο (63′ Όρσιτς), Μπούντιμιρ (69′ Κράμαριτς)

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Παβάρ, Σαλιμπά, Κιμπεμπέ, Ντιν, Τσουαμενί (62′ Μπουμπακάρ Καμαρά), Γκεντουζί, Ντιαμπί (79′ Κλος), Ραμπιό, Ενκουνκού, Μπεν Γεντέρ (62′ Γκριεζμάν)

ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Το Καζακστάν έκανε το 2/2 στον όμιλο επικρατώντας με 1-0 της Σλοβακίας εκτός έδρας χάρη στο γκολ του Νταραμπάγιεβ ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της.

Η Λευκορωσία – αγωνιζόμενη σε ουδέτερη έδρα και δίχως θεατές όπως ορίζει η UEFA λόγω της εισβολής στην Ουκρανία – έμεινε στο 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν στο Νόβι Σαντ και πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο. Οι Αζέροι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αλίγεβ στο 84′. Η Μολδαβία του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (βασικός σε όλη την αναμέτρηση) έμεινε στο 0-0 με την Ανδόρα με μια μέτρια εμφάνιση και παίζοντας με δέκα από το 43′ λόγω της αποβολής του Στίνα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (6/6) – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κροατία – Γαλλία 1-1 (83′ πεν. Κράμαριτς / 52′ Ραμπιό)

Αυστρία – Δανία

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισλανδία – Αλβανία 1-1 (49′ Θορστέινσον / 30′ Σεφέρι)

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λευκορωσία – Αζερμπαϊτζάν 0-0

Σλοβακία – Καζακστάν 0-1 (26′ Νταραμπάγιεβ)

4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ανδόρα – Μολδαβία 0-0

Λετονία – Λίχτενσταϊν 1-0 (73′ Τζούζινς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς