21.4 C
Athens

Γιατράς για το ξεκίνημα στην εθνική νέων: «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού»

Ανυπόμονος να «πιάσει δουλειά» στην εθνική νέων ανδρών δήλωσε ο Μάκης Γιατράς, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας (σ.σ. 13 Ιουνίου) ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο 16-24 Ιουλίου. Η εθνική νέων ανδρών έχει κληρωθεί στον δεύτερο όμιλο μαζί με το Ισραήλ, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Συνεργάτες του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Μάκη Γιατρά, είναι ο Βαγγέλης Μάγειρας, ο Κώστας Ντούβας και ο γυμναστής Κώστας Λαψάνης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής νέων ανδρών, Μάκης Γιατράς, τόνισε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ): «Η εθνική νέων ανδρών έχει μπροστά της ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας. Έχω ξαναπεί πως η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού και αυτό είναι το σκεπτικό μου και εδώ. Είναι μια ομάδα Νέων Ανδρών, είναι ο προθάλαμος της Εθνικής Ανδρών, θα πρέπει να είναι στόχος να αγωνιστούν σε αυτήν και θα πρέπει να γαλουχηθούν με τον σωστό τρόπο, ώστε να είναι έτοιμοι γι’ αυτό».

Αναφορικά στη δική του πρώτη εμπειρία ως Ομοσπονδιακός προπονητής, ο Μάκης Γιατράς τόνισε: «Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει, νιώθω υπερηφάνεια… Αυτό μπορώ να πω, αυτό είναι το βασικότερο συναίσθημα για μένα. Ξέρω πως θα είναι συνολικά μια διαφορετική εμπειρία με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Με την όρεξη των παιδιών και των συνεργατών μου και καλή διάθεση πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».

Όσο για το κατά πόσο του είναι άγνωστο το «περιβάλλον» στο οποίο θα βρεθεί, ο Μάκης Γιατράς απάντησε: «Είμαι τυχερός, γιατί έχω ζήσει τα περισσότερα παιδιά, για να μην πω όλα. Υπάρχει ταλέντο. Κάποιες φορές λέμε ότι δεν έχουμε ψηλά παιδιά, αλλά έχουμε και ψηλά παιδιά. Η δουλειά γίνεται από τις ομάδες. Όσοι έρχονται να παίξουν με τις εθνικές ομάδες θα πρέπει να χαίρονται γι’ αυτό. Να νιώθουν αυτήν την υπερηφάνεια, να θέλουν να είναι εκεί να αγωνιστούν για την ομάδα. Όλα τ’ άλλα είναι ένα πράγμα, δουλειά».

Ποια είναι η πρώτη κουβέντα που θα τους πει; Βγαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Να είναι υπερήφανοι για τη φανέλα που φοράνε! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο… ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς