18.4 C
Athens

Ουαλία – Ουκρανία 1-0: Προκρίθηκε στο Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια! (vid)

Πέρασαν 64 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ουαλία βρέθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και οι Ουαλοί στο Κάρντιφ πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Ουκρανία η οποία παρά τα πολλά της προβλήματα – με όσα συμβαίνουν στη χώρα – ήταν ανώτερη στο γήπεδο αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Ουαλία θα παίξει στο Μουντιάλ και θα βρίσκεται στον πρώτο όμιλο με Αγγλία, ΗΠΑ και Ιράν.

Οι Ουκρανοί με τον Γιαρμολένκο και τον Ζιντσένκο είχαν ευκαιρίες για γκολ αλλά ο εξαιρετικός Χένεσι κρατούσε το μηδέν. Η Ουαλία στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ – για την ακρίβεια με στημένη φάση – στο 34′ άνοιξε το σκορ. Ο Μπέιλ εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ και ο Γιαρμολένκο που πήγε να απομακρύνει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Από εκεί και έπειτα οι Ουαλοί γύρισαν πίσω και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με τους Ουκρανούς να χάνουν μαζικά ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με Τσιγκάνκοβ και Γιάρεμτσουκ να έχουν τη μεγαλύτερη διπλή ευκαιρία στο 57′.

Η Ουαλία απείλησε ελάχιστα ενώ ο Χένεσι στο φινάλε χρειάστηκε να σταματήσει τον Ντόβμπικ για να δώσει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς για την ιστορική πρόκριση στο Μουντιάλ.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Άμπαντου, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άλεν, Τζέιμς (71′ Τζόνσον), Ν. Γουίλιαμς (90+3′ Νόρινγκτον Ντέιβις), Μπέιλ (82′ Γουίλσον), Μουρ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (70′ Σιντόρτσουκ), Γιαρμολένκο, Μαλινόβσκι (70′ Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ (77′ Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (77′ Ντόβμπικ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς