15.9 C
Athens

Ναδάλ – Ρουντ 3-0: Και πώς να το χάσει;

Ο Ισπανός θρύλος πήρε το 14ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του, έφτασε τα 22 Γκραν Σλαμ και η κουβέντα για τον GOAT στο παγκόσμιο τένις είναι ορθάνοιχτη

Ο μύθος του Ράφαελ Ναδάλ μεγαλώνει διαρκώς και το μεγαλείο του δεν γνωρίζει χρόνια. Ο 36χρονος Ισπανός πρωταθλητής κατέκτησε το 14ο Ρολάν Γκαρός στην τεράστια καριέρα του έπειτα από την πολύ άνετη επικράτησή του με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-0) στον τελικό του γαλλικού open απέναντι στον πρωτάρη Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νορβηγός 23χρονος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος τενίστας από τη χώρα του που φτάνει τόσο μακριά στο συγκεκριμένο τουρνουά και αδιαμφισβήτητα η επιτυχία του είναι τεράστια ανεξαρτήτως από την κατάληξη που είχε ο τελικός με τον απίστευτο Ναδάλ που πανηγυρίζει το 22ο Γκραν Σλαμ της καριέρας του. Ο απόλυτος θρύλος του αθλήματος και ο κορυφαίος του χώματος.

Ο Ισπανός έδειξε την κλάση του με τεράστια χτυπήματα, δυσκολεύτηκε μόνο στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ αλλά πολύ γρήγορα βρήκε ξανά τον εαυτό του και με 11 διαδοχικά νικηφόρα γκέιμ έφτασε στο 22ο Γκραν Σλαμ σε 30 τελικούς ανοίγοντας τη διαφορά από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ!

Απλά συγκλονιστικός απλά θρυλικός. Ο Βασιλιάς του χώματος που δεν σταματά να γράφει ιστορία. Το αν θα καταφέρει (κάποτε) να τον ξεπεράσει κανείς θα το διαπιστώσουμε. Μοιάζει δύσκολο με όσα έχει πετύχει.

Κόντρα στον Ρουντ η εμπειρία – προφανώς – και έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Ο Νορβηγός, που αξίζει ένα τεράστιο χειροκρότημα, είδε το 1-3 υπέρ του στο δεύτερο σετ να γίνεται 6-3 και κατέρρευσε πλήρως αφού ο Ναδάλ πήρε το τελευταίο δίχως να χάσει γκέιμ. 11 σερί. Και αυτό λέει πολλά για τον τεράστιο Ισπανό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς