23.8 C
Athens

ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ 75-81: Διέλυσε την ομάδα του Ιτούδη και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη VTB League!

Η εκπληκτική ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πανηγύρισε μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ την κατάκτηση της VTB League επιστρέφοντας από το εις βάρος της 3-1 στη σειρά - Αδιανόητο κάζο για τους Μοσχοβίτες που έχασαν τρία σερί παιχνίδια και τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους

Απίστευτη Ζενίτ έγραψε ιστορία στη MegaSport Arena! Επιστρέφοντας από το εις βάρος της 3-1 στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ όχι μόνο πήρε δύο νίκες και έμεινε ζωντανή αλλά στο 7ο παιχνίδι των τελικών της VTB League πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της επικρατώντας με 81-75 για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια!

Η Ζενίτ το πίστευε και το επιβεβαίωσε στο 7ο και καθοριστικό παιχνίδι σε μια σειρά που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει στο Game 4: Τότε που με καλάθι του Γουέαρ στην παράταση, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 111-110 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και απείχε μια νίκη μακριά από τη στέψη.

Κι όμως. Δεν μπόρεσε καν να πάρει τη μία νίκη στις τρεις ευκαιρίες που είχε μπροστά της (τα δύο ματς στην έδρα της και το τελευταίο με ιστορικό sold out με 16.000 θεατές). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε καλά ποσοστά, ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και είχε απάντηση στο επιμέρους 20-12 των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Γουέαρ ναι μεν πέτυχε 17 πόντους, ο Μιλουτίνοβ ήταν συγκλονιστικός με 16 πόντους και 17 ριμπάουντ, αλλά με τόσο μέτριο Κλάιμπερν, δύσκολα η ΤΣΣΚΑ θα έκανε κάτι περισσότερο. Αναμφίβολα αυτός που έκανε συγκλονιστικό ματς – στην πλευρά των νικητών – ήταν ο Μίκι που σημείωσε 19 πόντους δίχως να αφήνει κανείς στην άκρη την προσφορά του Πόιθρες (13 πόντοι με 6/6 δίποντα) αλλά και του Λόιντ που ήταν συγκλονιστικός στην τελευταία περίοδο με κλέψιμο, ευστοχία από τη γραμμή των βολών και τρίποντο για να βάλει την υπογραφή του στον θρίαμβο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-25, 42-44, 62-56, 75-81

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς