17.8 C
Athens

Ιταλία – Γερμανία 1-1: Χαμόγελα για τη νέα Σκουάντρα Ατζούρα (vid)

Μετά τον διασυρμό από την Αργεντινή στη Finalissima, ο Μαντσίνι άλλαξε σχεδόν τα πάντα και η αρχή κόντρα στους Γερμανούς ήταν πολλά υποσχόμενη

Η ριζική ανανέωση στο ρόστερ της Ιταλίας ξεκίνησε ακριβώς όπως είχε προαναγγείλει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Σκουάντρα Ατζούρα μετά τον διασυρμό από την Αργεντινή αντέδρασε και έδειξε καλύτερο πρόσωπο στον δρόμο της… ανανέωσης μένοντας στο 1-1 με τη Γερμανία – στο πιο συχνό αποτέλεσμα των δύο ομάδων – στην Μπολόνια για την 1η αγωνιστική του φετινού Nations League.

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν κλασικές ευκαιρίες (σπατάλησαν τελικές από τη μεγάλη φλυαρία τους στη μεγάλη περιοχή των Ιταλών) κυρίως με τους Γκορέτσκα και Γκνάμπρι. Τη μεγαλύτερη φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους την έφτιαξε η Ιταλία που είχε δοκάρι με το ωραίο σουτ του Σκαμάκα.

Η Ιταλία ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και με τον Πελεγκρίνι να είναι σε εξαιρετική βραδιά ξεκίνησε τις… επελάσεις στην περιοχή των Γερμανών. Το σουτ του Πολιτάνο στο 56′ ήταν η προειδοποιητική βολή για να έρθει το γκολ στο 70′.

Δημιουργός ήταν ο 19χρονος Βιλφρίντ Νιόντο. Ο επιθετικός της Ζυρίχης έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ιταλίας (έγινε ο νεότερος που πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Σκουάντρα Ατζούρα) και έφτιαξε το γκολ με ωραία ενέργεια από τα δεξιά και τέλεια σέντρα στη μικρή περιοχή για τον αμαρκάριστο Πελεγκρίνι που κινούμενος ως φορ έκανε το 1-1.

 

Κάπου εκεί όμως οι Ιταλοί έμειναν στους πανηγυρισμούς και το πλήρωσαν τρία λεπτά αργότερα. Ο Χόφμαν από τα δεξιά έβγαλε σέντρα, ο Βέρνερ κοντρόλαρε και η μπάλα έφτασε στον Κίμιχ που με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

 

Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στα εναπομείναντα λεπτά αλλά ο Ντοναρούμα ήταν παρών στις δύο μεγάλες ευκαιρίες των παικτών του Χάνσι Φλικ. Ο Μαντσίνι έριξε στο ματς τους Πομπέγκα, Ρίτσα και Καντσελιέρι αλλά η Ιταλία δεν βρήκε τελική – με εξαίρεση ένα κακό σουτ του Ντιμάρκο – και έμεινε δίκαια στο 1-1 στην Μπολόνια.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντζι, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Μπιράγκι (80′ Ντιμάρκο), Φρατέζι (85′ Ρίτσι), Κριστάντε, Τονάλι (80′ Πομπέγκα), Πολιτάνο (65′ Νιόντο), Σκαμάκα (85′ Καντσελιέρι), Πελεγκρίνι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κέρερ, Ρίντιγκερ, Ζίλε, Χένριτς (59′ Χόφμαν), Κίμιχ, Γκορέτσκα (70′ Γκουντογκάν), Γκνάμπρι (80′ Ράουμ), Μίλερ (70′ Χάβερτς), Σανέ (59′ Μουζιάλα), Βέρνερ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (4/6) / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ουγγαρία – Αγγλία 1-0 (64′ πεν. Σόμποσλαϊ)

Ιταλία – Γερμανία 1-1 (70′ Πελεγκρίνι / 73′ Κίμιχ)

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία – Έιρε 1-0 (74′ Σπερτσιάν)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Φινλανδία – Βοσνία 1-1 (45+1′ πεν. Πούκι / 90+3′ Πρέβλιακ)

Μαυροβούνιο – Ρουμανία 2-0 (66′ Μουγκόσα, 87′ Βούκσεβιτς)

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιθουανία – Λουξεμβούργο 0-2 (46′, 78′ Σινάνι)

Τουρκία – Νησιά Φερόε 4-0 (37′ Ουντέρ, 47′ Ντερβίσογλου, 82′ Ντουρσούν, 85′ Ντεμιράλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς