17.2 C
Athens

Εφές – Γαλατάσαραϊ 104-77: Έκανε περίπατο για την πρόκριση στους τελικούς αλλά έχασε τον Μίτσιτς

Μπορεί να χρειάστηκε πέμπτο ματς, αλλά η Αναντολού Εφές τη δουλειά της την έκανε στην Πόλη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ με το μάτι να γυαλίζει. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιβλήθηκε με 104-77 της ομάδας του Ανδρέα Πιστιόλη που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της την ώρα που η Εφές προκρίθηκε στους τελικούς όπου περιμένει η Φενέρμπαχτσε.

Το χειρότερο νέο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο τραυματισμός του Βασίλιε Μίτσιτς που ενδέχεται να είναι σοβαρός. Ο MVP του Final Four της EuroLeague δοκίμασε σουτ για τρεις αλλά προσγειώθηκε άτσαλα και γύρισε το πόδι του με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται αμέσως τη ζημιά και να δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο παρκέ από το ιατρικό επιτελείο. Ο Σέρβος γκαρντ σφάδαζε από τον πόνο και τελικά αποχώρησε για τα αποδυτήρια με καροτσάκι.

Ο Λάρκιν με 28 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Αναντολού Εφές ενώ Μίτσιτς και Ντάνστον σημείωσαν από 14 πόντους στην ευρεία νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης. Η Γαλατάσαραϊ έχασε την επαφή με το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική, με την Εφές να παραμένει το ίδιο αποτελεσματική και δημιουργική ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Μίτσιτς.

Ο Εντούρ πέτυχε 20 πόντους για τη Γαλατά ενώ ο Μποστ πέτυχε 14 και ο Τριμπλ 10.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-26, 51-42, 81-53, 104-77

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς