21 C
Athens

Η Ρεάλ ζητάει εξηγήσεις από την UEFA για το μπάχαλο στον τελικό: «Οπαδοί μας κατέληξαν στο νοσοκομείο»

Έστω και με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά εξηγήσεις από την UEFA σχετικά με το τι πήγε λάθος στον φετινό τελικό του Champions League στο Παρίσι, όπου σε ό,τι αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι και την οργάνωση η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τα έκανε… μπάχαλο!

Με επίσημο έγγραφο τους προς την UEFA οι Μαδριλένοι που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία τους υπογραμμίζουν την απογοήτευσή τους για τον πανικό που προκλήθηκε κυρίως στα πέριξ του «Σταντ Ντε Φρανς» την ημέρα του τελικού και από τον οποίο αρκετοί οπαδοί της ομάδας, όπως τονίζεται, κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο τόσο πριν, όσο και μετά τον τελικό.

Ο Πέρεθ και η λοιπή διοίκηση των «μερένγκες» που εμπράκτως έχει δείξει ότι στρέφεται κατά της UEFA και του Τσέφεριν τα τελευταία χρόνια απαιτεί απαντήσεις και για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στο θέμα των πλαστών εισιτηρίων, για το οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.

«Θέλουμε να μάθουμε τα κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη οργάνωση για το μέρος όπου έλαβε χώρα ο τελικός και τα κριτήρια βάσει των οποίων διοργανώθηκε το παιχνίδι και συνέβησαν όλα αυτά που είδαμε όλοι.

Ζητούμε απαντήσεις και εξηγήσεις για τους υπεύθυνους που άφησαν αβοήθητο και απροστάτευτο τον κόσμο. Όσα συνέβησαν προκάλεσαν την οργή του κόσμου, οπαδοί μας δέχθηκαν επιθέσεις, ορισμένοι διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο! Δεν ήταν ασφαλείς ούτε με τα αυτοκίνητά τους, ούτε στα μέσα μεταφοράς προς το γήπεδο…» , αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των πρωταθλητών Ευρώπης.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς