19.4 C
Athens

Γουόριορς – Σέλτικς 108-120: Επικό comeback των Κελτών που γύρισαν το ρολόι στο… 2008 για το 0-1 στους τελικούς (vid)

Ματσάρα με το... καλησπέρα στους φετινούς τελικούς του NBA και Σέλτικς από τα -όχι και τόσο- παλιά που με μυθική ανατροπή και επιμέρους σκορ 40-16 στην τέταρτο περίοδο άλωσαν το Γκόλντεν Στέιτ για το 0-1 στη σειρά των Τελικών

Ματσάρα με το… καλησπέρα στους φετινούς τελικούς του NBA και Σέλτικς από τα -όχι και τόσο- παλιά που με μυθική ανατροπή και επιμέρους σκορ 40-16 στην τέταρτο περίοδο άλωσαν το Γκόλντεν Στέιτ για το 0-1 στη σειρά των Τελικών.

Μπορεί μέχρι και τη λήξη της τρίτης περιόδου τα πάντα να έμοιαζαν ιδανικά για την παρέα του Κάρι αλλά με τη φετινή «δαιμονισμένη» παρέα των Χόρφορντ και Μπράουν ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Οι Κέλτες επέστρεψαν κυριολεκτικά από την κόλαση και με τρομερή εμφάνιση έκαναν το break (8o στη φάση των πλέι οφ) και πήραν το προβάδισμα για το πρώτο τους δαχτυλίδι μετά το 2008!

O συγκλονιστικός Αλ Χόρφορντ πέτυχε 26 πόντους με 6/8 τρίποντα στον πρώτο τελικό της καριέρας του (είχε 141 ματς στα πλέι οφς, τα περισσότερα όλων πριν από ένα τελικό) κι ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 24 για τους Σέλτικς, που δεν πήραν καν βοήθεια από τον Τζέισον Τέιτουμ, καθώς η άμυνα των Ουόριορς τον περιόρισε (έμεινε στους 12 πόντους).

Μεγάλη συνεισφορά είχε κι ο Μάρκους Σμαρτ με 18 πόντους και 4/7 έξω από τα 7.25 μέτρα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεφ Κάρι έκανε το καθήκον του βάζοντας 34 πόντους, τους 21 στην αρχική περίοδο με 6/8 τρίποντα, αλλά δεν ήταν από μόνος του αρκετός για τους Πολεμιστές που γνώρισαν την πρώτη τους -και μάλιστα οδυνηρή- φετινή εντός έδρας ήττα.

ΔΕΙΤΑ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΡΟΜΕΡΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς