12 C
Athens

Οικονόμου για εκλογή Μπαλτάκου: «Σοβαρές οι επιφυλάξεις της κυβέρνησης»

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και οι αντιδράσεις συνεχίζονται παρότι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αποτελεί μια «ομπρέλα» προστασίας για τον γνωστό νομικό ο οποίος από τα πρώτα 24ωρα έχει μπερδέψει τον ρόλο του προέδρου με εκείνον του επικεφαλής της ΚΕΔ και σε κάθε του δήλωση αποδεικνύει πως η «εξυγίανση» έχει γραμμένο το ποδόσφαιρο, ενδιαφερόμενη μονάχα για το κουμάντο στη διαιτησία.

Μαρτυράει δίχως ξύλο ο Μπαλτάκος: «Γιατί να υπάρχει η ΕΠΟ αν στη διαιτησία «παίζει μπάλα» ο υπουργός;»

Προφανώς και τα όσα συμβαίνουν στη «νέα εποχή» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πέρασαν ασχολίαστο από το Μαξίμου, με τον Γιάννη Οικονόμου να υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις».

«Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της η συγκεκριμένη επιλογή. Όμως, επειδή με ρωτάτε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί, και συμβολικά και ουσιαστικά, να συνδράμει στο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς