12 C
Athens

Ολυμπιακός: Το ξεχωριστό καλοκαίρι του Μασούρα και τα γκολ του

Από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση για τους ποδοσφαιριστές του, ο Ολυμπιακός καλείται να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Η περίπτωση του Γιώργου Μασούρα είναι χαρακτηριστική

O Γιώργος Μασούρας αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών για τον Ολυμπιακό. Σε τρεισήμισι σεζόν με τα ερυθρόλευκα, έχει 42 γκολ και 21 ασίστ σε 146 συμμετοχές.

Μάλιστα, για τρεις διαδοχικές ποδοσφαιρικές χρονιές, είναι διψήφιος σε αριθμό γκολ, μετρώντας διαδοχικά 11 (2019/20), 15 (2020/21) και 12 τέρματα (2021/22) ανά σεζόν. Έχει ακόμα 4 στο ενεργητικό του από το δεύτερο μισό της αγωνιστικής χρονιάς 2018/19, καθώς είχε αποκτηθεί από τον Πανιώνιο (έναντι 400.000 ευρώ) κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Είναι μία από τις επιθετικές σταθερές του Ολυμπιακού, αν και, στο δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αστόχησε σε κάποιες κλασικές ευκαιρίες (σε κρίσιμα παιχνίδια) και θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 15 γκολ (ακόμα και να τα ξεπεράσει) για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο. Αυτά τα γκολ, δεν «βρίσκονται» εύκολα στο ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκέφτεται σοβαρά να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, από τη στιγμή που εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας την (1/1/2019). Άλλωστε, διανύει το 29ο έτος της ηλικίας του και θεωρητικά είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο προκειμένου να κάνει το βήμα στην Ευρώπη και να τεστάρει τις δυνάμεις του. Η Πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ, θέλει τον διεθνή άσο, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας, πάντως, βρίσκεται στη λίστα και άλλων ομάδων.

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας περιφερειακός επιθετικός και σε καμία περίπτωση εξτρέμ (από τη στιγμή που δεν έχει την ντρίμπλα στο παιχνίδι του). Με αίσθηση του γκολ, πολύ καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και κύριο χαρακτηριστικό του την άμεση εκτέλεση και με τα δύο πόδια.

Δικαίως, λοιπόν, έχει καπαρωμένη μία θέση στην εντεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά σε ενδεχόμενο μεταγραφής του αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξει και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας, ενισχύοντας περισσότερο τα δύο «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής με κλασικούς εξτρέμ. Οι Ερυθρόλευκοι, έτσι και αλλιώς, έχουν ανάγκη από καθαρόαιμους wingers στο έμψυχο δυναμικό τους, που θα μπορούν να παίξουν πάνω στη γραμμή και να πλαγιοκοπήσουν δημιουργώντας ρήγματα από τα άκρα.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για το πόσους ακραίους μεσοεπιθετικούς θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ψάχνει τουλάχιστον έναν υψηλού επιπέδου, ενώ περιμένει να βρεθεί λύση με τον Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος έχει συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια και θα αποχωρήσει είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικός προκειμένου να καλυφθεί μέρος της περυσινής χασούρας.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας θέλει ενόψει της νέας σεζόν έναν εξτρέμ με όλη τη σημασία της λέξης, που να έχει αποδεδειγμένα καλή σχέση με τη δημιουργία και την εκτέλεση. Με δύο λόγια, να προέρχεται από καλές (και «γεμάτες») σεζόν και να έχει θετικούς αριθμούς στην καριέρα του. Σε περίπτωση που ο Γιώργος Μασούρας πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, τότε ο σύλλογος θα κληθεί να αναζητήσει και τα γκολ (κατά κύριο λόγο) και τις ασίστ (κατά δεύτερο) που προσέφερε ο διεθνής κυνηγός. Αναφερόμαστε σε επίπεδο εντεκάδας, καθώς θα χρειαστούν και ρολίστες, που θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο στις δύο πτέρυγες. Αυτή η παράμετρος θα εξαρτηθεί από τις αποχωρήσεις στις συγκεκριμένες μεσοεπιθετικές θέσεις.

Στην εξίσωση δεν μπαίνει καν το κριτήριο ότι πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή και ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλούς ντόπιους παίκτες πρώτης γραμμής στη σύνθεσή του. Το θέμα, σε μία τέτοια περίπτωση, είναι να «βρει» τα «σίγουρα» γκολ που θα χάσει αν αποχωρήσει ένα χρήσιμο «εργαλείο» στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2021 ο Μασούρας ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2024, με αυξημένες οικονομικές απολαβές. Δεν τίθεται θέμα ότι οι Ερυθρόλευκοι καλύπτουν και με το παραπάνω τις φιλοδοξίες του, όμως η προοπτική του εξωτερικού δεν τον αφήνει ασυγκίνητο. Αυτό το καλοκαίρι είναι ξεχωριστό για τον ίδιο και περιμένουμε τις εξελίξεις, που θα έχουν αντίκτυπο και στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας για την καινούργια ποδοσφαιρική περίοδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς