19 C
Athens

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Πιο ενωμένοι από ποτέ οι Ουκρανοί, προκρίθηκαν και παλεύουν με Ουαλία για Κατάρ (vid)

Η Ουκρανία βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της και για αυτό η ποδοσφαιρική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενωθούν ξανά οι παίκτες και να παλέψουν για την είσοδο στο Μουντιάλ εκπροσωπώντας το εθνόσημο.

Οι Ουκρανοί έπαιξαν σπουδαία και επικράτησαν με 3-1 της Σκωτίας στο «Χάμπντεν Παρκ», προκρίθηκαν στον τελικό των πλέι οφ που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ την Κυριακή (5/6). Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την Ουαλία και ο νικητής θα εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο από την ευρωπαϊκή ζώνη για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό οι Ουκρανοί ήταν ανώτεροι και έφτιαξαν αρκετές φάσεις πριν βρουν το γκολ στο 34′. Ο Γιαρμολένκο της Γουέστ Χαμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Σκωτσέζων μετά την καταπληκτική βαθιά του Μαλινόφσκι και με ωραία λόμπα «κρέμασε» τον Γκόρντον για να γράψει το 0-1. Στο 49′ ο Γιάρεμτσουκ έκανε το 0-2 με την υπέροχη κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ από τη σέντρα του Καραβάεφ από τα δεξιά.

Μετά το 60′ οι Σκωτσέζοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να απειλούν τον Μπούστσαν για να βρουν δίχτυα για το 1-2 με το σουτ του ΜακΓκρέγκορ. Όλοι βγήκαν μπροστά αλλά η Σκωτία έμεινα εκτεθειμένη πίσω και στις καθυστερήσεις οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν.  Από βαθιά μπαλιά ο Ντόβμπικ έφυγε τετ α τετ και με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς