23.3 C
Athens

Ο Μαντσίνι προανήγγειλε ολικό «λίφτινγκ» στην εθνική Ιταλίας μετά τον τελικό με την Αργεντινή

Μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προσχεδιάζει ολικό «λίφτινγκ» στην εθνική Ιταλίας με φόντο το μέλλον, ώστε να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος με ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τη «Σκουάντρα Ατζούρα» για τα επόμενα χρόνια.

Τη σφραγίδα του στην εθνική Ιταλίας της νέας εποχής θέλει να βάλει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά τον αποψινό (1/6, 21:45) τελικό του Finalissima 2022 κόντρα στην Αργεντινή με στόχο την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός προανήγγειλε αρκετές αποχωρήσεις παικτών που είναι μεγάλοι σε ηλικία ώστε να κάνουν χώρο για τη νέα γενιά που θα στελεχώσει την Ιταλία του «αύριο».

Αναλυτικά τα όσα είπε επί τούτου:

«Το αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι θα είναι ένα παιχνίδι που κλείνει έναν κύκλο. Δεν σημαίνει ότι θα φύγουν 15-20 παίκτες αλλά από την Τετάρτη θα συμπεριλάβουμε πολλούς νεαρούς παίκτες και θα σκεφτόμαστε το μέλλον.

Κοιτάμε να δουλέψουμε για το μέλλον, να βελτιωθούμε. Αν οι ομάδες χρησιμοποιούν τους πιο μικρούς ή όχι δεν είναι θέμα μου. Θα κοιτάξουμε να έχουμε μια καλύτερη κατανόηση των νεότερων παικτών και θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, αλλά δεν θα ικετεύσουμε κανέναν και δεν το θέλουμε.

Ήμασταν ικανοί να κερδίσουμε Euro ασχέτως της ποικιλίας των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς