16.2 C
Athens

Μυθικός Ναδάλ, υπέταξε με 3-1 τον Τζόκοβιτς στην «τιτανομαχία» του Παρισιού και πέρασε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν 5 ώρες ο Ισπανός μύθος του παγκόσμιου τένις επικράτησε με 3-1 σετ όντας πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα από τον Σέρβο, που δεν μπόρεσε να επαναλάβει το περσινό του έπος

Ο βασιλιάς του χώματος είναι εδώ! Ο απίστευτος κι αγέραστος Ράφα Ναδάλ βγήκε νικητής από την τεράστια μάχη με το νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς και απέδειξε ότι ακόμα και στα 35 του κανείς και τίποτα δεν μπορεί να του αφαιρέσει την ταμπέλα του «King Of Clay» στο αγαπημένο του Παρίσι.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν 5 ώρες ο Ισπανός μύθος του παγκόσμιου τένις επικράτησε με 3-1 σετ όντας πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα από τον Σέρβο, που δεν μπόρεσε να επαναλάβει το περσινό του έπος όταν τον πέταξε εκτός από τα ημιτελικά για να κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό επί του «δικού μας» Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας κυνήγησε κάθε μπάλα, έκανε σπουδαίο ματς απέναντι στον υπερασπιστή του τίτλου και τα ξημερώματα της Τετάρτης (1η Ιουνίου) έφτασε στην τεράστια νίκη επί του νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να στείλει τον αγώνα σε 5ο σετ, αλλά «λύγισε» στο τάι μπρέικ του 4ου.

Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, ο 35άρης Ναδάλ βρέθηκε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Τσιτσιπά που αποκλείστηκε από τη φάση των 16 από τον Ρούνε.

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τροπαίων και πολυνίκης του τουρνουά έκανε μία ακόμη «κατάθεση ψυχής» στο κορτ, άντεξε στην πίεση του ματς κι έφτασε σε μία σπουδαία ανατροπή.

Τελείωσε τον αγώνα με 57 winners έναντι 48 του αντιπάλου του και με 43 αβίαστα λάθη έναντι 53 του Τζόκοβιτς, φτάνοντας στην 110η νίκη της καριέρας του στη διοργάνωση (110-3).

ΤΑ ΣΕΤ: 6-2, 4-6, 6-2, 7-6.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς