18.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Η Πόρτο θέλει τον Σεμέδο με τους δικούς της όρους

Η Πόρτο μπορεί να μην το δείχνει, αλλά στην ουσία «καίγεται» για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο. Έτσι, θέλει να κάνει τη μεταγραφή με τους δικούς της όρους, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία και την ευκαιρία...

Το κεφάλαιο του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό έχει αναλυθεί από την καλή και την ανάποδη. Η ουσία δεν αλλάζει: πρόκειται για έναν ποιοτικότατο κεντρικό αμυντικό με αστείρευτο ταλέντο, εξωαγωνιστικές αδυναμίες και ευάλωτο χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει διαπραγματευτικά ατού και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα απεμπλακεί αυτό το καλοκαίρι από μία προβληματική συνεργασία, που τυπικά ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο.

Όπως αναμενόταν, η νταμπλούχος Πορτογαλίας δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα των (περίπου) 5.500.000 ευρώ στο τέλος Μαΐου και επιθυμία της είναι να αποκτήσει τον 28χρονο στόπερ με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι μόλις δύο συμμετοχές του Πορτογάλου παίκτη με τους «Δράκους» στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στο «Ντραγκάο», μπορεί να δείχνουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιθυμία από την πλευρά της Πόρτο, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και η ομάδα του «καίγονται» για την απόκτηση του Σεμέδο! Η «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας είναι εμφανής και ο πορτογαλικός σύλλογος καλείται να αποκτήσει τουλάχιστον δύο στόπερ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο βασικός και αναντικατάστατος Εμπεμπά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, καθώς προέκυψε μεγάλη οικονομική διαφορά, ενώ ο βετεράνος στόπερ Πέπε διανύει το 40ό έτος της ηλικίας του και τη σεζόν 2021/22 έβγαλε αρκετούς τραυματισμούς. Ο 35χρονος Μαρκάνο έχει να αγωνιστεί από τις 30/10/2021 λόγω σοβαρού τραυματισμού ενώ προς το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, όταν και αποθεραπεύτηκε, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα έτος. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Καρντόζο, ο οποίος δεν είναι για το επίπεδο της Πόρτο. Αυτή ήταν η σύνθεση στο κέντρο της άμυνας για την ποδοσφαιρική περίοδο που λοκληρώθηκε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Πόρτο έχει τεράστιο ζήτημα στις θέσεις των στόπερ και χρειάζεται παίκτες. Για παράδειγμα, είναι πιθανή η επιστροφή του Ντιόγκο Λέιτε, ο οποίος έπαιξε ως δανεικός στην Μπράγκα. Ο Σεμέδο μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα με την πρώτη ομάδα, αλλά είναι Πορτογάλος με αποδεδειγμένα θετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η Πόρτο τον θέλει για τα επόμενα χρόνια, αλλά με τους δικούς της όρους. Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα στην υπόθεση έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα τρία χρόνια της συνεργασίας τους. Άλλωστε, σε έξι μήνες, ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να μετακινηθεί σε ομάδα της αρεσκείας του και ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα λάβει καν αποζημίωση.

Η Πόρτο θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αδιέξοδο και ποντάρει στην πίεση που θα ασκήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στους Ερυθρόλευκους, αλλά και στο βαρύ κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ελληνικής ομάδας αναφορικά με το συγκεκριμένο περιουσιακό της στοιχείο. Ακόμα και η (μη) αξιοποίηση του Σεμέδο από τον κόουτς Κονσεϊσάο έχει τη σημασία της. Ο Ρούμπεν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τη Λυών για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ (9/3, 0-1) επειδή ο Πέπε είχε χτυπήσει στο κεφάλι και προέκυψε αναγκαστική αλλαγή στο «Ντραγκάο». Επίσης, ο Σεμέδο χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή για πέντε λεπτά στον τελευταίο αγώνα Πρωταθλήματος με την Εστορίλ (14/5, 2-0) προκειμένου να πάρει μετάλλιο για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Σεμέδο έπαιξε και τρία ματς με την Πόρτο Β στο Πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Η ουσία είναι πως η Πόρτο θέλει να αποκτήσει «κοψοχρονιά» τον Σεμέδο και δείχνει ηθελημένα ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για την εξέλιξη της υπόθεσης, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία και την ιδιαίτερη κατάσταση του παίκτη με τον Ολυμπιακό. Οι «Δράκοι» έχουν αρχίσει τα «παιχνίδια» και τις κινήσεις τακτικής, καθώς έτσι και αλλιώς ο Πορτογάλος στόπερ προορίζεται για το rotation και όχι για βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Οπότε, δεν έχουν λόγο να βιάζονται και θα περιμένουν όσο χρειαστεί, ποντάροντας στην ανάγκη των Πειραιωτών για να «ξεφορτωθούν» έναν παίκτη που πίστεψαν και επένδυσαν πάνω του, αλλά δεν πήραν αυτά που προσδοκούσαν. Τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς