16.9 C
Athens

Μπάγερν Μονάχου: Το… ζόρι για την ΑΕΚ (vids)

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο της ΑΕΚ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα… φόβητρο που έχει να αντιμετωπίσει η πρωταθλήτρια Ελλάδος, ΑΕΚ, στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, τον οποίο συμπληρώνουν Μπενφίκα και Άγιαξ.

Οι Βαυαροί είναι αναμφίβολα το νούμερο «1» φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής του ομίλου και ταυτόχρονα ο κίνδυνος για… βαριά ήττα της ελληνικής ομάδας. Η Μπάγερν Μονάχου, η οποία πριν τρία χρόνια είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας, την Μπουντεσλίγκα, για 6η διαδοχική χρονιά και 27η συνολικά στην ιστορία της. Παράλληλα, ήταν στον τελικό του Κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι καλύτερες στιγμές της πρωταθλήτριας Γερμανίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο:

Τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016:

Η ομάδα του Μονάχου, η οποία έχει νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Νίκο Κόβατς, έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης 5 φορές στην ιστορία της, με τελευταία τη σεζόν 2012-2013, όταν νίκησε με 2-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Την περασμένη χρονιά σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη μετέπειτα τροπαιούχο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Παικταράδες έχει πολλούς στο ρόστερ της. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έναν…

Η τελευταία κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, το 2013 απέναντι στην Ντόρτμουντ: 

Το αστέρι των Βαυαρών, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς