23.4 C
Athens

Λάρισα – Παναθηναϊκός 84-77: Οι τρομεροί Θεσσαλοί έκαναν μια χαψιά τους ανήμπορους Πράσινους (vid)

Με την τριάδα Κρουμπάλι-Γκριν-Μούντι η απίθανη Λάρισα κατάπιε τους Πράσινους στο κατάμεστο κλειστό της Νεάπολης και ισοφάρισε την ημιτελική σειρά σε ένα ιστορικό ματς που βρέθηκε ακόμα και στο +26

Η φοβερή και τρομερή Λάρισα με μία άρτια εμφάνιση «κατάπιε» με 84-77 τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ της Basket League και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 συνεχίζοντας το απίστευτο φετινό μπασκετικό της παραμύθι.

Οι Θεσσαλοί με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μούντι, Κρουμπάλι και Μάριτς επιβλήθηκαν από την αρχή παίρνοντας μέχρι και προβάδισμα 25 πόντων πανηγυρίζοντας δίκαια μία ιστορική νίκη σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Οι Λαρισαίοι με τη σημερινή τους ραψωδία οδηγούν δεδομένα τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι, με επιστροφή στο κλειστό της Νεάπολης την ερχόμενη Κυριακή αφού προηγηθεί ο τρίτος ημιτελικός την Παρασκευή (3/6) στο ΟΑΚΑ.

Από τους ηττημένους Πράσινους διασώθηκε μόνο ο Μέικον ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση, με τον Νέντοβιτς, που ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός με 38 πόντους στο ματς της κανονικής περιόδου, να μένει χαμηλά αστοχώντας μάλιστα με air ball σε ένα από τα πιο κρίσιμα σουτ του αγώνα.

Μπορεί στην κανονική περίοδο ο Νέντοβιτς να είχε σώσει το… τομάρι του «τριφυλλιού», αλλά στο σήμερα ο Μούντι και η παρέα του βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά και χτύπησαν το πρώτο καμπανάκι στον Βόβορα και τους συνεργάτες του αναφορικά με τη συνέχεια στη σειρά.

Με τον Ντεβόντε Γκριν να τα βάζει από παντού και να σταματάει στους 19 πόντους, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του τον Κρουμπάλι που σημείωσε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, η εξαιρετική ομάδα του Φώτη Τακιανού έκανε το (πρώτο) θαύμα της και θα αναζητήσει άλλα δύο για να διαγράψει τη μεγαλύτερη επιτυχία της… 20ετίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 50-38, 62-57, 84-77.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Τσαρούχα, Καρπάνος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς