17.4 C
Athens

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας ο Σακέτι λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ

Σε μία κίνηση που εξέπληξε τους φίλους του μπάσκετ προχώρησε η ιταλική ομοσπονδία, ανακοινώνοντας τη λύση της συνεργασίας της με τον Ρομέο Σακέτι, λίγους μήνες πριν από το το Eurobasket.

Η Ιταλία, αντίπαλος της Ελλάδας στην α’ φάση των ομίλων, βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή, με τους Τζιανμάρκο Ποτσέκο και Σάσα Τζόρτζεβιτς να αποτελούν τα επικρατέστερα ονόματα για να οδηγήσουν τους ατζούρι στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Ο Σακέτι βρισκόταν στον ιταλικό πάγκο από το 2017 και επρόκειτο, πριν τη σημερινή ανακοίνωση, να φτάσει με την σκουάντρα ατζούρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο το συμβόλαιό του λύθηκε μετά από συνάντηση στη Ρώμη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζιάνι Πετρούτσι.

«Η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι, στο τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη μεταξύ του προέδρου της FIP Giovanni Petrucci και του προπονητή Meo Sacchetti, επιλύθηκε η συμφωνία μεταξύ των πλευρών. Από το 2017, για συνολικά 50 αγώνες στον πάγκο των azzurri, ευχαριστούμε από καρδιάς για τον επαγγελματισμό και τη δέσμευση που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και έχει τις καλύτερες ευχές μας για τη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς