23.4 C
Athens

Ο Λουτσέσκου «βλέπει» σχέδιο εις βάρος του ΠΑΟΚ για την ήττα στο Κύπελλο: «Το VAR χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να μας χτυπήσει»

Σοβαρές κατηγορίες ενάντια στην ελληνική διαιτησία εξαπέλυσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξή του στη ρουμανική ιστοσελίδα Digisport.

Αναφερόμενος στην ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ο προπονητής του Δικεφάλου έκανε ουσιαστικά λόγο για οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της ομάδας του με στόχο να χάσει και να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός.

Ο Λουτσέσκου επέρριψε όλες τις ευθύνες για την ήττα του ΠΑΟΚ στο VAR, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το VAR χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για συγκεκριμένα συμφέροντα, για να χτυπήσει μια ομάδα και να σπρώξει μια άλλη», ενώ χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό ως «ένα Κύπελλο που το πήρε το VAR».

«Ο ΠΑΟΚ ήταν περίπου το 60% από αυτό που μπορούσαμε. Ωστόσο, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, κυριαρχήσαμε. Είχαν μια ευκαιρία, εμείς έξι. Όλα ήταν υπέρ μας», δήλωσε ο Λουτσέσκου πριν μιλήσει για εκούσιο λάθος στην περίπτωση του πέναλτι:

«Δυστυχώς, το ματς κρίθηκε από ένα τεράστιο λάθος -νομίζω ότι δεν είναι ακούσιο- του VAR, το οποίο υπαγόρευσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Γιατί είμαι τόσο έντονος; Διότι, σε αυτό το ματς, υπήρξαν δύο ακόμη καθοριστικές περιπτώσεις, τις οποίες ερμήνευσαν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Και στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό είχαμε αρκετές καταστάσεις που κρίθηκαν από το VAR εις βάρος μας. Είναι σαφές ότι το VAR χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να χτυπήσει μια ομάδα και να σπρώξει μια άλλη ομάδα. Είναι ένα Κύπελλο που πήρε το VAR, είναι απογοητευτικό, αλλά είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας.

Το VAR, όταν χρησιμοποιείται σωστά, βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για συγκεκριμένα συμφέροντα. Ένα από τα συμφέροντα είναι να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε τι συμβαίνει», κατέληξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς