18.2 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: Αποκλεισμός-σοκ για τον Τσιτσιπά από τον 19χρονο Ρούνε

Ο Χόλγκερ Ρούνε έγινε ο πρώτος Δανός που φτάνει στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ εδώ και 55 χρόνια, σαρώνοντας τον κατώτερο των προσδοκιών Στέφανο Τσιτσιπά

Σοκαριστικός αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «16» του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής έπεσε… θύμα του φορμαρισμένου Χόλγκερ Ρούνε έπειτα από μάχη τριών ωρών.

Ο 19χρονος Δανός (νούμερο 40) βρισκόταν εξ αρχής σε τρομερή κατάσταση και στην πρώτη του συμμετοχή στο μεγάλο γκραν σλαμ πανηγυρίζει την παρουσία του στην οχτάδα του γαλλικού open όπου θα αντιμετωπίσει έναν άλλον Σκανδιναβό τον Νορβηγό Ρουντ. Παράλληλα, ο Ρούνε έγινε ο πρώτος Δανός που φτάνει στην οχτάδα ενός γκραν σλαμ μετά το 1967 και προκρίνεται κόντρα στο νούμερο 4 του κόσμου.

Από το νούμερο 99 τον Ιανουάριο στο νούμερο 40 τον Μάιο και έπεται συνέχεια: Ο εκπληκτικός Δανός έπαιξε πολύ επιθετικά και έδειξε τη σωστή νοοτροπία ακόμα και όταν ο Τσιτσιπάς πίεσε για μπρέικ στο τελευταίο σετ.

Ο Δανός έδειξε τη νοοτροπία του από το πρώτο σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ για να φτάσει στο 3-1, όμως ο Ρούνε είχε την απάντηση για να φτάσει σε μπρέικ στο 11ο γκέιμ και να κρατήσει το σέρβις του για να κάνει το 7-5 σε 65′.

Ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε στο δεύτερο σετ και παρά την αρχική ισορροπία, φρόντισε να πατήσει γκάζι και να προηγηθεί με μπρέικ στο 5-3 και με λοβ γκέιμ να γράψει το 6-3 και το 1-1 στα σετ. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν διατήρησε το μομέντουμ και ο Ρούνε απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να προηγηθεί με 2-1.

Εκεί το μυαλό του Τσιτσιπά χάλασε και δεν είχε την ίδια αυτοπεποίθηση στο κομβικό τέταρτο σετ. Ο Ρούνε πίεσε και έφτασε σε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, κράτησε το σέρβις του και έκανε νέο μπρέικ για το 5-2.

Ο Στέφανος απάντησε με μπρέικ και κράτησε το σέρβις του για να μειώσει σε 5-4 μεταφέροντας το άγχος στον Ρούνε. Έχασε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ και ο Δανός τον τιμώρησε για να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση.

ΤΑ ΣΕΤ: 7-5, 3-6, 6-3, 6-4

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς