18 C
Athens

Η Μόντσα του Μπερλουσκόνι στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφουν στη Serie A

Η Μόντσα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου! Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επικράτησε με 4-3 της Πίζα εκτός έδρας και σε συνδυασμό με τη νίκη της εντός έδρας με 2-1 πανηγύρισε ιστορική άνοδο στη Serie A.

Οι Λομβαρδοί πέτυχαν τη 10η νίκη τους στα τελευταία 14 παιχνίδια και παρότι κινδύνευσαν σοβαρά όταν η Πίζα προηγήθηκε με 2-0 στο 9′. Ο Ματσίν στο 20′ ισοφάρισε στο σκορ του πρώτου αγώνα και τα γκολ συνέχισαν να μπαίνουν… βροχή μέχρι στο 90′ ο Μαστίνου με μακρινό σουτ έκανε το 3-3 και οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση.

Η Μόντσα όμως δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε 5′ στο πρώτο μέρος της παράτασης πέτυχε δύο γκολ με τους Μαρόνε και Γκιτκιάερ για να σφραγίσει την άνοδο.

Υπενθυμίζεται πως το 2018 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγόρασε τις μετοχές της Μόντσα και έκτοτε ξεκίνησε την προσπάθεια για να την οδηγήσει στη Serie A. Το κατάφερε τη φετινή σεζόν και στη δεύτερη χρονιά του συλλόγου – επί δικής του ηγεσίας – στη Serie B (η μοναδική ομάδα που συνολικά έχει παίξει 40 φορές στη δεύτερη κατηγορία δίχως ποτέ να προβιβαστεί!).

Η Μόντσα τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος και απέκλεισε την Μπρέσια πριν πανηγυρίσει την άνοδο απέναντι στην Πίζα.

Στο ρόστερ των Λομβαρδών βρίσκεται και ο Αντώνης Σιατούνης. Ο 22χρονος είναι προϊόν των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Σαμπντόρια. Μέτρησε δύο συμμετοχές φέτος ως αλλαγή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς