17.2 C
Athens

«Αυτοκτόνησε» η Έιμπαρ, επέστρεψαν στη La Liga Αλμερία και Βαγιαδολίδ

Απρόβλεπτο και δραματικό ήταν το φινάλε στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος όπου δόθηκαν τα δύο απευθείας εισιτήρια για τη La Liga. Η Αλμερία παρά το 2-2 στο Μπουτάρκε κόντρα στη Μαδρίτη έφτασε τους 81 βαθμούς και ως πρώτη ανέβηκε μετά από επτά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία βλέποντας τις προσπάθειές της να αποδίδουν.

Παρέα θα έχει τη Βαγιαδολίδ που έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία. Με 3-0 στο Χοσέ Θορίγια απέναντι στην Ουέσκα, η ομάδα του Ρόχο Μαρτίν πανηγύρισε την άνοδο καθώς την ίδια ώρα η Έιμπαρ γνώρισε την ήττα-σοκ στην έδρα της ουραγού και υποβιβασμένης Αλκορκόν.

Οι Βάσκοι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους ωστόσο στις καθυστερήσεις η Αλκορκόν βρήκε δίχτυα με τον Θαρφίνο και στέρησε την απευθείας άνοδο στους παίκτες του Γκάιθκα Γαριτάνο.

Η Έιμπαρ κατέλαβε την 3η θέση και σε διπλά ματς θα αντιμετωπίσει την Τζιρόνα. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τελικού τον νικητή του ζευγαριού Λας Πάλμας – Τενερίφη (τερμάτισαν στην 4η και στην 5η θέση αντίστοιχα). Μια ομάδα μόνο θα βρεθεί στη La Liga.

Τα ζευγάρια στα πλέι οφ ανόδου:

Έιμπαρ – Τζιρόνα

Λας Πάλμας – Τενερίφη

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς