23.8 C
Athens

Στη Ligue 1 η Οσέρ, υποβιβασμός για Σεντ Ετιέν και χάος στο Ζοφρουά Γκισάρ (vid)

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στο Ζοφρουά Γκισάρ μετά την ήττα - υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν, εικόνες χάους στην ιστορική έδρα των Στεφανουά

Μαύρη μέρα για το γαλλικό ποδόσφαιρο και τη Σεντ Ετιέν. Ο ιστορικός γαλλικός σύλλογος γνώρισε την ήττα στο Ζοφρουά Γκισάρ από την Οσέρ στα πέναλτι (5-4) μετά το 1-1 στον επαναληπτικό (τόσο ήταν και το ματς του πρώτου ματς) με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία την ώρα που η Οσέρ επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στη Ligue 1!

Βέβαια καμία σημασία δεν έχουν όλα αυτά μπροστά στα όσα ντροπιαστικά και καταστροφικά συνέβησαν μετά το εύστοχο πέμπτο πέναλτι του Τουρέ που έδωσε την άνοδο στην Οσέρ.

Οπαδοί της Σεντ Ετιέν εισέβαλαν στο γήπεδο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά πετώντας φωτοβολίδες και βάζοντας φωτιά στο Ζοφρουά Γκισάρ σε ένα πραγματικά αδιανόητο «ντου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO

 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Οσέρ ήταν καλά οργανωμένη και επιθετικά είχε μεγαλύτερες ιδέες στο παιχνίδι της. Κράτησε την μπάλα και στο 51ο λεπτό προηγήθηκε με τη φανταστική κεφαλιά του Σακί μετά από τη σέντρα που έβγαλε από τα δεξιά ο Οτρέ.

 

Η Σεντ Ετιέν προσπάθησε να φανεί απειλητική και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 76′. Πρώτα ο Κριβελί με κεφαλιά ανάγκασε τον Λεόν να απομακρύνει σε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ ο Κριβελί έπιασε ξανά την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει και στον Καμαρά πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.

 

Η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παικτών που σταδιακά ξέμειναν από ιδέες και έκαναν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Απολύτως τίποτα δεν συνέβη στην παράταση, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Η Σεντ Ετιέν εκτέλεσε πρώτη και ο Μπουντεμπούζ είδε τον Λεόν να αποκρούει εντυπωσιακά πριν ακολουθήσει το ντεμαράζ εύστοχων εκτελέσεων των παικτών της Οσέρ για να επιστρέψει στη Ligue 1 μετά από 10 χρόνια.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΠΡΩΤΗ Η ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ)

0-0 ο Λεόν απέκρουσε το πέναλτι του Μπουντεμπούζ

0-1 Ντουζιμόν

1-1 Νορντέν

1-2 Ζουμπάλ

2-2 Τράουκο

2-3 Περέν

3-3 Γιουσούφ

3-4 Σαρμπονιέ

4-4 Μπουανγκά

4-5 Τουρέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς