21.9 C
Athens

Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ 0-1: Στην Premier League μετά από 23 χρόνια η Φόρεστ του Β. Μαρινάκη!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκλήρωσε το θαύμα που δεν περίμενε κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν, παίρνοντας το εισιτήριο για την Premier League για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα

Ο Στιβ Κούπερ πέτυχε το απόλυτο θαύμα και η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται μετά από 23 χρόνια στην Premier League! Οι Κόκκινοι μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς τους που κατέκλυσαν τις εξέδρες του Γουέμπλεϊ, επιβλήθηκαν με 1-0 της Χάντερσφιλντ και πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Μια ομάδα που πέρασε δύσκολα για αρκετά χρόνια και μετά από ένα κακό ξεκίνημα όπου βρέθηκε στην επικίνδυνη ζώνη, έκανε ένα απίστευτο ντεμαράζ αποτελεσμάτων για να βρεθεί στα πλέι οφ και εν τέλει να πανηγυρίσει την άνοδο ακολουθώντας τον δρόμο της Φούλαμ και της Μπόρνμουθ.

Νότιγχαμ: Έκανε τον σταυρό του ο αγχωμένος Β. Μαρινάκης πριν τη λήξη του τελικού (vid)

Η Νότιγχαμ ήταν καλύτερη ειδικά στο πρώτο μέρος και αφού προειδοποίησε με την κεφαλιά του Γέιτς έφτασε στο γκολ! Με τη συμπλήρωση 43 λεπτών μια σέντρα στην καρδιά της περιοχής από τον Γκάρνερ αιφνιδίασε την άμυνα της Χάντερσφιλντ, με τον Κόλγουιλ να βάζει προβολή για να απομακρύνει αλλά άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Νότιγχαμ.

Η Χάντερσφιλντ προσπάθησε να κρατήσει μπάλα στο δεύτερο μέρος και να φανεί απειλητική αλλά στην πραγματικότητα δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον Σαμπά. Χωρίς τελική στην εστία έμεινε η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, με τη Νότιγχαμ παρά τα αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή να κρατά το υπέρ της προβάδισμα και να πανηγυρίζει την άνοδο που θα της φέρει περισσότερα από 200.000.000 ευρώ!

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ (Κορμπεράν): Νίκολς, Σαρ (57′ Ράσελ), Λις, Κόλγουιλ, Πίπα, Χογκ, Ο’Μπράιεν, Τόφολο, Γουόρντ (67′ Ρόουντς), Σινάνι (67′ Χολμς), Τόμας

ΝΟΤΙΓΧΑΜ (Κούπερ): Σαμπά (90′ λ.τρ. Χόρβατ), Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Γκάρνερ, Γέιτς, Σπενς, Κόλμπακ, Ντέιβις (66′ Σάριτζ), Τζόνσον, Ζινκερνάγκελ (74′ Λόου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς