17.8 C
Athens

Αταμάν: Ήταν υπέροχο που νικήσαμε μπροστά σε 20.000 οπαδούς, θέλω να… τρομάζω τους αντιπάλους μου

Ο Εργκίν Αταμάν οδήγησε την Αναντολού Εφές στο δεύτερο σερί τρόπαιο στη Euroleague αποκλείοντας διά χειρός Μίτσιτς τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό σε μία κατακόκκινη Stark Arena.

O Tούρκος τεχνικός με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Miliyet» μίλησε για το πώς βίωσε το φετινό Final Four, τις γεμάτες κερκίδες σε όλα τα ματς κυρίως χάρη στο δυναμικών «παρών» των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και την περίσσια αυτοπεποίθησή του που προκαλεί… τρόμο και στρεσάρισμα στους αντιπάλους του, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε.

Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεών του:

«Φυσικά ήταν μεγάλη η χαρά όταν κερδίσαμε. Ήμασταν μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμο και ήταν υπέροχο. Πιστέψτε με ήμουν πολύ ήρεμος πριν από τον ματς”, είπε αρχικά ο Αταμάν. “Πάντα είχα μία αμφιβολία στο μυαλό μου αλλά τη φετινή σεζόν ήμουν πολύ ήρεμος. Αυτή είναι η εμπειρία. Ήμουν απλά συγκεντρωμένος στο ματς. Αν δεν είχαν την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια ίσως να μην είχα κάνει αυτές τις κινήσεις αλλά όταν κέρδισα για δεύτερη σερί φορά τον τίτλο ένιωσα πολύ ωραία», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Αταμάν.

Για τον πανηγυρισμό του με σφιγμένες τις γροθιές: «Αν θυμάστε είχα πει πως θα το έκανα, θα ύψωνα σφιγμένες τις γροθιές μου μπροστά στο κοινό. Το ευρωπαϊκό κοινό δεν είναι συνηθισμένο σε αυτό. Αλλά στο τέλος άρεσε σε όλους. Πλέον είναι ψυχαγωγία. Θα δείχνεις τα αισθήματά σου είτε όταν κερδίζεις, είτε όταν χάνεις».

Για την αποχώρηση του Σερτάτς Σανλί από την ομάδα: «Ήταν το πιο περίεργο πράγμα στο ξεκίνημα της σεζόν, η αποχώρησή του. Είχε μεγάλο μερίδιο στην περσινή επιτυχία και η ομάδα τον είχε συνηθίσει. Μόλις έφυγε είχαμε συμφωνήσει με τον Λάντεϊλ όμως χρησιμοποίησε το NBA out αμέσως μετά την πολύ καλή του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τον Φιλίπ Πετρούσεβ: «Πήραμε ρίσκο μαζί του. Είναι ένας νέος παίκτης που αναδείχθηκε πολυτιμότερος στην Αδρατική Λίγκα. Το γεγονός πως ήρθε σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου από νωρίς και το γεγονός πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ήταν ένα λάθος από πλευράς μας. Επιπλέον, ο Ντάνστον δεν ήταν σε φόρμα εκείνο το διάστηκα και όλα έλεγαν πως ο Πετρούσεβ θα μπορούσε να παίξει παραπάνω. Ψυχολογικά η κατάκτηση του τίτλου πέρσι επηρέασε όλη την ομάδα ξεκινώντας από εμένα. Είχαμε τρελή αυτοπεποίθηση και όλο αυτό δημιούργησε πανικό όταν δεν παίρναμε αυτό που θέλαμε».

Για την μεγάλη αυτοπεποίθηση που έχει: «Δεν μπορείς να ζεις στον φόβο, αυτό είναι το στυλ μου. Δίνω ώθηση και κίνητρο στον εαυτό μου πρώτα, πιστεύω σε εμένα και προσπαθώ να το περάσω στους παίκτες μου. Όταν το κάνω αυτό, θέλω να τρομάξω τους αντιπάλους μου και να τους στρεσάρω. Ειδικά όταν υπάρχει ένα ερωτηματικό στο μυαλό μου, όταν λένε ότι δεν μπορώ να το κάνω φέτος, το κάνω ακόμα περισσότερο».

Για την κριτική που δέχτηκε η ομάδα του από την Φενέρμπαχτσε σχετικά με την ψηφοφορία για τις ρωσικές ομάδες: “Η ψηφοφορία ήταν ήδη πολύ λάθος. Γέλασα όταν το άκουσα. Αν το αφήσεις στις ομάδες, φυσικά ο καθένας θα κοιτάξει το συμφέρον του. Στο τέλος της ημέρας είναι ένας διαγωνισμός. Αυτό για παράδειγμα που θέλει η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ μπορεί να μην το θέλουν οι άλλες ομάδες.

Θεωρώ πως η Μονακό επηρεάστηκε περισσότερο από αυτή την απόφαση. Έπαιξε εκπληκτικά στα παιχνίδια που απομένανε και πήγε στα playoffs. Γι αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω την κριτική. Είναι περίεργο αλλά σέβομαι όλες τις απόψεις».

Για την πρόκληση με την Εθνική Τουρκίας: «Γιατί με κάλεσαν στην Εθνική; Λόγω των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν. Αυτός ο τύπος έχει 5 ευρωπαϊκά τρόπαια, δύο EuroLeague στη σειρά και ήταν κορυφαίος προπονητής πέρσι. Έχουμε τέτοιο προπονητή και η Εθνική δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Γιατί οι Γάλλοι, Ισπανοί και Σέρβοι παίκτες πάνε στην Εθνική; Για να πάρουν πρωταθλήματα. Θα στοχεύσουμε στο ευρωπαϊκό στο νου μας. Αν το πάρουμε θα είμαστε επιτυχημένοι, αν όχι αποτυχημένοι. Αυτό λέω και δεν φοβάμαι».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς