20.4 C
Athens

Champions League: Το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός εφόσον προκριθεί στους ομίλους

Αρχίζει και διαμορφώνεται ο χάρτης του Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ έγινε γνωστή και η θέση του Ολυμπιακού στην κλήρωση της Σιόν σε περίπτωση που περάσει από το μονοπάτι των προκριματικών

Ο φετινός χάρτης του Champions League «έσβησε» με την κατάκτηση του τροπαίου από τη «Βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης και ο καινούργιος αρχίζει να εμφανίζεται, με τον Ολυμπιακό να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες ως πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τον β’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τον ερχόμενο Ιούλιο κι εφόσον προκριθούν στους ομίλους θα τοποθετηθούν -όπως όλα δείχνουν- στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Βέβαια, υπάρχει και η υποσημείωση με την Μπενφίκα που θα περάσει επίσης από τα «δίχτυα» των προκριματικών (ξεκινάει από τον 3ο γύρο) και σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να φτάσει μέχρι τους ομίλους θα παραχωρήσει τη θέση της στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας σε μία από τις παρακάτω ομάδες.

4ο γκρουπ δυναμικότητας

Ρέιντζερς*

Ντιναμό Ζάγκρεμπ*

Ερυθρός Αστέρας*

Μαρσέιγ

Ολυμπιακός*

Κοπεγχάγη*

Μπριζ

Σέλτικ

*Μαρσέιγ, Μπριζ και Σέλτικ είναι οι μόνες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

1o γκρουπ δυναμικότητας

Ρεάλ Μαδρίτης

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Μάντσεστερ Σίτι

Μίλαν

Μπάγερν Μονάχου

Παρί Σεν Ζερμέν

Πόρτο

Άγιαξ

2ο γκρουπ δυναμικότητας

Λίβερπουλ

Τσέλσι

Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους

Ατλέτικο Μαδρίτης

Σεβίλλη

Λειψία

Τότεναμ

3ο γκρουπ δυναμικότητας

Ντόρτμουντ

Σάλτσμπουργκ

Σαχτάρ

Ιντερ

Νάπολι

Μπενφίκα*

Σπόρτινγκ

Λεβερκούζεν

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς