18.4 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: «Σκούπισε» τον Ίμερ και προκρίθηκε άνετα στον 4ο γύρο ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε πανεύκολα το χαμηλό εμπόδιο του Ίμερ (νο.95) και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ρούνε - Γκαστόν στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Σαρωτικός ήταν στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς και με συνοπτικές διαδικασίες πανηγύρισε την πρόκριση στον τέταρτο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέτριψε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-1) τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (No.95) και επιβεβαίωσε στην πράξη την ανωτερότητά του στο χώμα. Ο Τσιτσιπάς διατηρούσε ούτως η άλλως καλή παράδοση με τον Ίμερ (είχε μόνο νίκες δίχως να χάσει σετ) και στην πρώτη τους συνάντηση στο χώμα τη συνέχισε με χαρακτηριστική ευκολία για να περάσει στον τέταρτο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρούνε – Γκαστόν, με τον Δανό να είναι το φαβορί. Ήταν και η πρώτη πρόκριση του Στέφανου στο τουρνουά που ήρθε τόσα άνετα.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε ολοκληρωτικό τένις και στο πρώτο σετ κυριάρχησε απόλυτα μετά το 2-2 δίχως μάλιστα να χάσει πόντο για να φτάσει στο 6-2 και να κάνει το 1-0.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του και στο δεύτερο, με τον Ίμερ να δέχεται πίεση και να πραγματοποιεί πολλά αβίαστα λάθη και να το χάνει με τον ίδιο τρόπο και σκορ (6-2). Ο Σουηδός δεν αντιστάθηκε ούτε στο τρίτο σετ και έχασε εύκολα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, με τον Έλληνα πρωταθλητή να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς