18 C
Athens

Δεύτερο ντεμπούτο ο Φωτιάδης με Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα

Όποιος πιστεύει στα παιχνίδια της μοίρας θα του αρέσει η ιστορία που έχει προκύψει μετά τον ορισμό του Φώτη Φωτιάδη (Καστοριάς) στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ανέβηκε φέτος στη Super League. Συνεπώς θα πραγματοποιήσει την Κυριακή τον ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία ως διαιτητής της.

Ωστόσο την πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε αυτή ήταν τέταρτος διαιτητής. Τον καιρό που ήταν ρέφερι της Football League. Στο παιχνίδι Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (0-5). Πρόπερσι κλήθηκε να σφυρίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του ματς της ανώτερης επαγγελματικής κατηγορίας παρά το γεγονός ότι ήταν διαιτητής της δεύτερης. Το ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (2-0).

Οι δύο πρώτες του εμπειρίες στη Super League και στους δύο ρόλους, ως πρώτος και τέταρτος διαιτητής, ήταν σε αγώνες του Ολυμπιακού και της ομάδας της Ηπείρου. Τώρα που ανέβηκε στην κατηγορία θα διευθύνει το μεταξύ τους ματς! Και θα είναι το πρώτο του. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί με άλλον διαιτητή. Είναι από τα πιο σπάνια γεγονότα στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας.

Ο ύψους 1,88 Φωτιάδης είναι 38 ετών και ξεκίνησε τη διαιτησία το 2000. Μετά από τέσσερα χρόνια ανέβηκε στη Γ Εθνική και τη σεζόν 2008-2009 στην Football League, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και την περσινή αγωνιστική περίοδο. Είναι από τους μπαρουτοκαπνισμένους διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας.

Ήταν επίσης τέταρτος διαιτητής στον αγώνα κυπέλλου Άρης-Ολυμπιακός (1-1). Την Κυριακή θα μπει για πρώτη φορά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη 2,5 ετών. Κατάγεται από την Καστοριά αλλά μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη καθώς υπηρετεί στην Πολεμική αεροπορία. Είναι τεχνικός αεροσκαφών.

Περίμενε αρκετά χρόνια την άνοδο του στη Super League. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει πολλά κιλά το τελευταίο διάστημα για να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει συνεργαστεί ξανά με όλους τους άλλους ρέφερι που επίσης όρισε η ΚΕΔ στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Τους βοηθούς Χρήστο Ακρίβο (Αθηνών), Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς) και τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου (Αθηνών). Έχει αγωνιστεί μαζί και με τον Τάσο Κάκο (Κέρκυρας) που την Κυριακή θα είναι παρατηρητής διαιτησίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς