23.5 C
Athens

Πιόλι: Το Σκουντέτο θα μας βοηθήσει να πλησιάσουμε ξανά το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης

Λίγες ημέρες αφότου οδήγησε τη Μίλαν στην κατάκτηση του Σκουντέτο στην Ιταλία, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ο Στέφανο Πιόλι έθεσε την επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ ως τον επόμενο μεγάλο του στόχο με τους «ροσονέρι».

Ο 56χρονος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να «χτίσει» πάνω στην πρόοδο που εμφάνισε τη φετινή σεζόν, παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι πολλά θα κριθούν από την απαραίτητη ενίσχυση κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

«Είναι σαφές ότι το επίπεδο των 5-6 κορυφαίων (σ.σ. ομάδων) της Ευρώπης είναι πολύ-πολύ υψηλό. Αλλά κι εμείς μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Θα εξαρτηθεί και από το αν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας για την ενίσχυση της ομάδας» δήλωσε σε διαδικτυακή συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Πιόλι, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα τατουάζ στο χέρι με τον αριθμό 19, όσα και τα πρωταθλήματα που έφτασε η Μίλαν.

Όσο για τη φετινή αποτυχία στο Champions League με το βλέμμα στο… μέλλον, τόνισε:

«Μας έλειψε λίγη εμπειρία. Για πολλούς ήταν η πρώτη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση και υπήρχε και η αξιοσημείωτη ποιότητα των αντιπάλων μας. Πιστεύω όμως ότι η πρόοδος που παρουσιάσαμε αυτή τη χρονιά μπορεί να μας επιτρέψει να πλησιάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς