21.7 C
Athens

Ζαν-Σαρλ: Δικαιώθηκα για την απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό, δεν ξέρω ακόμα για του χρόνου

Τον δικό του απολογισμό για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού έκανε ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «BeBasket» αναφέροντας πως νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να έρθει σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως αυτή των Πειραιωτών ακόμα κι αν δεν έχει βασικό ρόλο στο ρόστερ και τις επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα, όντας τρίτη επιλογή πίσω από τους Βεζένκοβ και Πρίντεζη.

Ο φόργουορντ των Ερυθρολεύκων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την πορεία της ομάδας του στη Euroleague και άφησε ανοιχτά τα χαρτιά του για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το Final Four και τον ημιτελικό κόντρα στην Εφές: «Ήταν δύσκολο στον ημιτελικό. Χάσαμε για ένα σουτ και πονάει παραπάνω επειδή η διαφορά ήταν μικρή. Έτσι είναι το μπάσκετ, ήταν μία άμυνα. Είχαμε το προβάδισμα σε ένα σημείο του αγώνα και δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Τους επιτρέψαμε να αντιδράσουν. Ο Μπράιαντ έβαλε μεγάλα συνεχόμενα σουτ, το ματς δεν κρίθηκε μόνο στην τελευταία κατοχή αλλά ήταν δύσκολο που χάσαμε με αυτόν τον τρόπο».

Για το γεγονός ότι έμεινε στον πάγκο: «Θα μπορούσα να ήμουν σε ομάδα που δεν συμμετείχε καν στο Final Four. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Δεν θα πω ψέματα. Ήξερα πάνω κάτω ότι το ματς θα πήγαινε έτσι για εμένα».

Για τον ρόλο του στην ομάδα και το γεγονός πως παίζει πίσω από τους Βεζένκοβ και Πρίντεζη: «Σε συλλογικό επίπεδο η σεζόν ήταν πετυχημένη στην Ευρώπη. Εγώ ήμουν ανάμεσα στο να είμαι μέλος μίας μεγάλης ομάδας αλλά με μικρότερο ρόλο, ή να έχω περισσότερες ευθύνες και μεγαλύτερο ρόλο σε μία όχι τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο Ολυμπιακός.

Είναι πάντα δύσκολο να διαλέξεις. Στυο τέλος, το γεγονός πως φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες επιβεβαίωσαν την απόφασή μου αλλά μου άφησε και μία απογοήτευση. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών και ιδιαιτερότητες στο ροτέισον. Εγώ είμαι πίσω από τον Βεζένκοβ και τον Πρίντεζη. Ο ένας ήταν στην κορυφαία πεντάδα και ο άλλος είναι ένας μεγάλος και σπουδαίος παίκτης που ολοκληρώνει την καριέρα του. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι δύσκολο».

Για το μέλλον του στον Πειραιά και την ατομική του βελτίωση: «Δεν ξέρω τι θα κάνω του χρόνου, αν θα μείνω ή όχι. Θα δω τις επιλογές που έχω διαθέσιμες. Δεν ξέρω αν έχω βελτιωθεί, νιώθω πως είμαι ο ίδιος. Είναι δύσκολο να απαντήσω ειδικά μετά από το Final Four. Δεν πρέπει να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, πρέπει να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος. Νομίζω είμαι ο ίδιος απλά τα υπόλοιπα έχουν αλλάξει».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι τρομερό να προπονούμαι με έναν θρύλο σαν τον Πρίντεζη. Έχει πολλά θετικά. Δεν τον αντιμετωπίζω ιδιαίτερα γιατί παίζω “5” που δεν είναι η θέση μου, είναι περίπλοκο αλλά είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Μαθαίνω για τον εαυτό μου πράγματα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς