16.8 C
Athens

Νέα πίκρα για την ΑΕΚ, πρωταθλητής ο Δούκας στο futsal!

Οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις για τον οργανισμό ΑΕΚ μέσα στο 2022 δεν έχουν τέλος. Η Ένωση δέχεται απανωτά αγωνιστικά χαστούκια ακόμα και στα αθλήματα που η κατάκτηση τίτλων θεωρούταν από πιθανή ως δεδομένη. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος στο χάντμπολ από τον Ολυμπιακό (είχε προηγηθεί η ήττα – σοκ στον τελικό του κυπέλου από την Πυλαία), οι Κιτρινόμαυροι έχασαν και τον τίτλο στο futsal από τον Δούκα!

Οι περυσινοί πρωταθλητές είχαν τερματίσει 3οι στην κανονική διάρκεια (πρώτη η ΑΕΚ και δεύτερος ο ΠΑΟ), αλλά στα κρίσιμα απέδειξαν ότι οι ομάδες δεν… αγοράζονται από τη μέρα στην άλλη αλλά χτίζονται με τεχνογνωσία και υπομονή. Παρότι ο Δούκας μπήκε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας, με τη σημερινή νίκη στα πέναλτι έκανε το 3-1 και άφησε ξερή την ΑΕΚ που για καιρό πίστευε ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί.

Ο Καράμπελας στο 34′ έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές, για να ισοφαρίσει ο Πάνου σε 1-1 στο 39′ στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί η ομάδα του Δούκα πήρε ξανά προβάδισμα με τον Τσίνα στο 44′. Ο Δελαπόρτας κράτησε την ΑΕΚ «ζωντανή» με γκολ στην εκπνοή οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι. O τερματοφύλακας του Δούκα να αποκρούει το πέναλτι του Πάνου με το τελικό 5-4 να αναδεικνύει εκ νέου πρωταθλήτρια την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς