16.8 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: «Τα είδε όλα» αλλά λύγισε τον Κόλαρ ο Τσιτσιπάς!

Ο άσημος Τσέχος Κόλαρ (νο. 134) ζόρισε πολύ τον Τσιτσιπά, αλλά ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη (3-1) μετά από 4 και κάτι ώρες, με τρία σετ να κρίνονται στο tie break

Όσο κι αν μοιάζει κάτι εύκολο στη θεωρία, στο Ρολάν Γκαρός πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου στο χώμα και να δείξει πώς είσαι ικανός να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το συνειδητοποίησε στην πρεμιέρα όταν χρειάστηκε να φτάσει σε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στον Λορέντζο Μουζέτι και ασφαλώς ούτε ο Ζντένεκ Κόλαρ (νούμερο 137 της παγκόσμιας κατάταξης) ήταν ο… εύκολος αντίπαλος.

Ο 27χρονος Τσέχος έφτασε στα όριά του τον Έλληνα πρωταθλητή και χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες (!) προκειμένου ο Στέφανος να πάρει την πρόκριση στις λεπτομέρειες (πολύ κλειστά και τα τέσσερα σετ που παίχτηκαν) και πλέον στρέφει την προσοχή του στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο Σουηδό Ιμέν.

Ο Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 1-0 στα σετ με 6-3, αλλά έκανε αρκετά λάθη στη συνέχεια με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κόλαρ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1, ισοφάρισε σε 4-4 και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν «χέρι χέρι» σε όλη τη διάρκειά του. Ο Τσέχος στο τάι μπρέικ μπόρεσε 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του κι αυτό φάνηκε όταν έκανε το μπρέικ στο 5ο game του 4ου σετ και προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του κι ενώ είχε την ευκαιρία για το 4-2, ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3. Οι δύο πρωταθλητές κράτησαν το σερβίς τους και εν τέλει ο Τσιτσιπάς με καθαρό μυαλό έφτασε στη νίκη-πρόκριση με 9-7.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς